Odcinek 29


Danuta i jej synowa Kasia w kuchni David'a Gaboriaud przygotowują makaron rigatoni z grillowanym kurczakiem i sosem z zielonych warzyw. Czy przygotowane wspólnie danie przekona Danusię do warzyw?

Rigatoni z grillowanym kurczakiem i sosem z zielonych warzyw

20 minut
2 porcje

Składniki


  • 1 opakowanie "WINIARY POMYSŁ NA... Makaron z sosem z zielonymi warzywami"
  • 250 ml wody
  • 50 ml śmietanki 30%
  • garść liści baby szpinak
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 200 g makaronu rigatoni
  • 2 piersi z kurczaka zagrodowego
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz
Rigatoni z grillowanym kurczakiem i sosem z zielonych warzyw

Przygotowanie


Pierś z kurczaka grilluj z obu stron na patelni grillowej lub zwykłej z dodatkiem oleju.

Dopraw solą, pieprzem i pokrój na kawałki grubości palca.

Makaron rigatoni ugotuj al dente w osolonej wodzie.

Wymieszaj sos z wodą i śmietaną, a następnie podgrzej w rondelku.

Liście baby szpinaku wymieszaj z oliwą. Następnie wymieszaj ugotowany makaron z zielonym sosem. Serwuj z grillowanym kurczakiem i liśćmi baby szpinaku