Możesz przygotować to danie z tego, co masz pod ręką, ale jeżeli potrzebujesz inspiracji, ugotuj je według naszego przepisu. Cokolwiek dodasz - będzie pysznie. I nic się nie zmarnuje! Mamy dla Ciebie przepis, który urozmaici Twoje codzienne menu, a przy tym będzie prosty i szybki w przygotowaniu. W sam raz na zabiegany dzień lub gdy nagle najdzie Cię ochota na smaczny, domowy posiłek.
Przepis na domowe leczo z kiełbasą
Leczo to znane i lubiane danie jednogarnkowe, które przywędrowało do nas z Węgier. Dawniej było ono uznawane za szlacheckie, ponieważ nie wszystkie składniki były łatwo dostępne dla biedniejszej części społeczeństwa. Dziś się to zmieniło i większość produktów do przygotowania leczo jest na wyciagnięcie ręki. Co więcej, możesz zrobić to danie na wiele sposobów, wykorzystując dowolne warzywa, zioła, przyprawy i mięso. Dzięki temu za każdym razem smakuje ono nieco inaczej. A Ty możesz wykorzystać to, co akurat masz w swojej kuchni. W naszym przepisie bazujemy na kilku składnikach. Są to papryki, cebula, cukinia i kiełbasa oraz sos z WINIARY Pomysł na… leczo z tego, co jest pod ręką, ale jeśli masz w lodówce np. kawałek pieczonego schabu, kilka pieczarek albo pomidora – też możesz je dodać i podkręcić smak potrawy.
Mięsna wersja leczo super smakuje np. z makaronem albo świeżym pieczywem. Zobacz, jak zrobić posiłek bez marnowania jedzenia i ugotuj go razem z nami. Smacznego!
Komentarze 0