Porady i inspiracje

David Gaboriaud

David Gaboriaud


Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce. Kucharz z zamiłowania. Pasjonat życia, kochający dobrą kuchnię i celebrowanie posiłków. Autor książki, programów i warsztatów kulinarnych. Na stronie winiary.pl bierze pod opiekę sekcję Porad i Inspiracji, dzieląc się swoimi najlepszymi pomysłami.

sprawdź porady Davida

Porady i inspiracje

Kuchnia od Kuchni

wiosna / lato 2018

Magazyn kulinarny
Kuchnia od Kuchni


W wiosenno-letnim magazynie czekają na Ciebie same nowości. Na początku odkrywamy wielkanocne przepisy i podkręcamy znane smaki. Znajdziecie też tu wywiad z kucharzem Davidem Gaboriaud na temat wielkanocnych rytuałów. A im bliżej lata, tym więcej tematów pełnych słońca: pyszne śniadania, przekąski na piknik i grilla. Zapraszamy!

pobierz najnowszy numer Pobierz najnowszy numer zobacz archiwalne numery >
Jak ugotować makaron al dente?

Porady

Jak ugotować makaron al dente?

Najlepszy makaron to ten ugotowany al dente. Oznacza to, że zachowuje zwartą, jędrną konsystencję, dzięki czemu stawia lekki opór zębom.

dowiedz się więcej >
Sezon na rabarbar i truskawki
dawid

Inspiracje

Sezon na rabarbar i truskawki

Sezon na rabarbar i truskawki przypada mniej więcej w tym samym czasie. Jest krótki, to jedyny moment w roku, kiedy są świeże i powinniśmy się nimi objadać.

dowiedz się więcej >
Zero waste w kuchni
dawid

Porady

Zero waste w kuchni

Zero waste w kuchni to podejście, w którym wykorzystujemy do gotowania, rzeczy dotychczas uznawane za odpady.

dowiedz się więcej >
Jak długo gotować jajko?

Porady

Jak długo gotować jajko?

Jajko gotujemy inaczej zależnie od tego jaką konsystencję żółtka chcemy osiągnąć.

dowiedz się więcej >
Jakie mięso dodać do rosołu?

Porady

Jakie mięso dodać do rosołu?

Rosół można przygotować na bazie wielu rodzajów mięsa: kurczaka, wołowiny, indyka, gęsi, kaczki. Ważne, aby używane kawałki mięsa były dość tłuste.

dowiedz się więcej >