Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Co zrobić i jak smażyć placki ziemniaczane, żeby były chrupiące?

Co zrobić i jak smażyć placki ziemniaczane, żeby były chrupiące?

Olej, na którym smażysz placki, musi mieć odpowiednio wysoką temperaturę!

Jak sprawdzić temperaturę oleju? 

Połóż na patelni odrobinę ciasta. Jeżeli brzegi się przyrumienią, a olej wokół zacznie skwierczeć, to znaczy, że można już smażyć. Jeżeli chcesz odsmażyć wcześniej przygotowane placki ziemniaczane, olej także powinien być dobrze rozgrzany!

Ot i cała tajemnica! No i pamiętaj, że placki smaży się na średnim ogniu.

Ziemniaki na placki można ucierać na drobnych, średnich lub na grubych oczkach. My polecamy ten ostatni sposób.

Załóż konto i odbierz e-book

Zaloguj się i odbierz e-book

Zyskaj dostęp do Strefy GGrill. 
 

Odkryj nowe, niepublikowane nigdzie indziej przepisy.

Pobierz e-book.

I wrzuć coś pysznego na ruszt!

 

Zaloguj się

Polecane artykuły

Co zrobić, żeby placki ziemniaczane po usmażeniu nie były zbyt tłuste
Co zrobić, żeby placki ziemniaczane po usmażeniu nie były zbyt tłuste?
Co zrobić, aby placki ziemniaczane nie były zbyt twarde
Co zrobić, aby placki ziemniaczane nie były zbyt twarde?
placki ziemniaczane
Co zrobić, aby placki ziemniaczane nie przypalały się i nie rozpadały?
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
lite
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu