Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Olej, na którym smażysz placki, musi mieć odpowiednio wysoką temperaturę!

Jak sprawdzić temperaturę oleju? 

Połóż na patelni odrobinę ciasta. Jeżeli brzegi się przyrumienią, a olej wokół zacznie skwierczeć, to znaczy, że można już smażyć. Jeżeli chcesz odsmażyć wcześniej przygotowane placki, olej także powinien być dobrze rozgrzany!

Ot i cała tajemnica! No i pamiętaj, że placki smaży się na średnim ogniu.

Ziemniaki na placki można ucierać na drobnych, średnich lub na grubych oczkach. My polecamy ten ostatni sposób.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty