Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Co zrobić, żeby naleśniki nie przywierały?

Co zrobić, żeby naleśniki nie przywierały?

Dlaczego naleśniki przywierają?

Po pierwsze, ciasto może mieć zbyt mało tłuszczu. Pamiętaj o tym, że gdy dodasz tłuszcz do ciasta (np. roztopione masło), nie będzie potrzeby dodawać oleju przed każdą porcją ciasta, którą wylejesz na patelnię.

Jednak i od tej reguły są odstępstwa i naleśniki potrafią przywierać, mimo dodanego do ciasta tłuszczu. Może to być spowodowane źle dobraną patelnią (bez specjalnej powłoki lub w nieodpowiednim do naleśników kształcie) albo zbyt wysoką temperaturą patelni.

W sklepach dostępne są płaskie patelnie teflonowe z minimalnym rantem, idealne do robienia naleśników.

Smażenie na małym ogniu również uchroni naleśniki przed przypalaniem.

Polecane przepisy

Delikatne naleśniki z wodą gazowaną

Delikatne naleśniki z wodą gazowaną

36 min Łatwy
Naleśniki ze szpinakiem i białym serem

Naleśniki ze szpinakiem i białym serem

56 min Łatwy
Naleśniki zapiekane z mozzarellą

Naleśniki zapiekane z mozzarellą

1 godz 43 min Łatwy
Krokiety z farszem z kalafiora

Krokiety z farszem z kalafiora

16 min Łatwy
Młynci ze smażonymi jabłkami

Młynci ze smażonymi jabłkami

39 min Łatwy
Zobacz więcej przepisów
Załóż konto i odbierz e-book

Zaloguj się i odbierz e-book

Zyskaj dostęp do Strefy GGrill. 
 

Odkryj nowe, niepublikowane nigdzie indziej przepisy.

Pobierz e-book.

I wrzuć coś pysznego na ruszt!

 

Zaloguj się

Polecane artykuły

Co zrobić, żeby nie było grudek w cieście na naleśniki?
Co zrobić, żeby nie było grudek w cieście na naleśniki?
naleśniki
Co zrobić, żeby naleśniki się nie rwały?
naleśniki
Co zrobić, żeby naleśniki się nie przypalały?
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
lite
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu