Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zapiekane naleśniki na słono – z mozzarellą, pieczarkami, mięsem mielonym i sosem bolońskim WINIARY. Ta mieszanka gwarantuje wiele wrażeń smakowych, które nigdy się nie nudzą. Wszyscy domownicy będą zachwyceni i gwarantujemy – zyskacie nowych fanów swojej kuchni!
Do miski wbić jajka, wsypać mąkę, wlać mleko i zmiksować wszystko na jednolite, gładkie ciasto. Doprawić do smaku szczyptą cukru (nabrać w palce) i solą. Wsypać 2 łyżki posiekanej natkę pietruszki, wymieszać.
Odstawić na 30 minut.
Następnie na rozgrzanym tłuszczu usmażyć na rumiano naleśniki (wychodzi 8 szt.).
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Na głębszej patelni rozgrzać olej, zrumienić najpierw cebulę i czosnek. Następnie dodać pieczarki i mięso. Mieszając smażyć przez około 10 minut.
Sos Boloński WINIARY rozprowadzić w 400 ml zimnej wody.
2/3 sosu dodać do mięsa, zagotować. Gdy sos lekko odparuje i farsz stanie się gęsty, doprawić solą i pieprzem. Mieszać i zdjąć z ognia.
Na naleśnika nałożyć porcję farszu i zwinąć w rulon.
Naleśniki ułożyć ciasno w żaroodpornym naczyniu. Polać pozostałym sosem bolońskim WINIARY. Z wierzchu posypać startą na tarce mozzarellą.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wstawić naleśniki i zapiekać około 20 minut.
Mat