Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Naleśniki zapiekane z mozzarellą
Dodaj do CookBook

Naleśniki zapiekane z mozzarellą

(0)
1 godz 43 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  szklanek
Mąka
1.5  szklanek
Mleko
2 
Jajko
1  szczypta
Cukier
1  szczypta
Sól
40  dag
Mięso mielone
15  dag
Mozzarella
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na Spaghetti po Bolońsku
400  ml
Woda
0.5  pęczek
Natka pietruszki
10  dag
Pieczarki
1 
Cebula
1  ząbek
Czosnek
trochę
Olej
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
44.6 g
Wartość energetyczna
503.2 kcal
Tłuszcze
15.4 g
Białko
45.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Zapiekane naleśniki na słono – z mozzarellą, pieczarkami, mięsem mielonym i sosem bolońskim WINIARY. Ta mieszanka gwarantuje wiele wrażeń smakowych, które nigdy się nie nudzą. Wszyscy domownicy będą zachwyceni i gwarantujemy – zyskacie nowych fanów swojej kuchni!

Przygotowanie

103 min
  • Krok 1

    10 min
    Do miski wbić jajka, wsypać mąkę, wlać mleko i zmiksować wszystko na jednolite, gładkie ciasto. Doprawić do smaku szczyptą cukru (nabrać w palce) i solą. Wsypać 2 łyżki posiekanej natkę pietruszki, wymieszać.
  • Krok 2

    30 min
    Odstawić na 30 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Następnie na rozgrzanym tłuszczu usmażyć na rumiano naleśniki (wychodzi 8 szt.).
  • Krok 4

    5 min
    Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
  • Krok 5

    12 min
    Na głębszej patelni rozgrzać olej, zrumienić najpierw cebulę i czosnek. Następnie dodać pieczarki i mięso. Mieszając smażyć przez około 10 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Sos Boloński WINIARY rozprowadzić w 400 ml zimnej wody.
  • Krok 7

    5 min
    2/3 sosu dodać do mięsa, zagotować. Gdy sos lekko odparuje i farsz stanie się gęsty, doprawić solą i pieprzem. Mieszać i zdjąć z ognia.
  • Krok 8

    5 min
    Na naleśnika nałożyć porcję farszu i zwinąć w rulon.
  • Krok 9

    5 min
    Naleśniki ułożyć ciasno w żaroodpornym naczyniu. Polać pozostałym sosem bolońskim WINIARY. Z wierzchu posypać startą na tarce mozzarellą.
  • Krok 10

    20 min
    Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wstawić naleśniki i zapiekać około 20 minut.
Naleśniki zapiekane z mozzarellą

Krok 1 z 10

Do miski wbić jajka, wsypać mąkę, wlać mleko i zmiksować wszystko na jednolite, gładkie ciasto. Doprawić do smaku szczyptą cukru (nabrać w palce) i solą. Wsypać 2 łyżki posiekanej natkę pietruszki, wymieszać.

Naleśniki zapiekane z mozzarellą

Krok 2 z 10

Odstawić na 30 minut.

Naleśniki zapiekane z mozzarellą

Krok 3 z 10

Następnie na rozgrzanym tłuszczu usmażyć na rumiano naleśniki (wychodzi 8 szt.).

Naleśniki zapiekane z mozzarellą

Krok 4 z 10

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.

Naleśniki zapiekane z mozzarellą

Krok 5 z 10

Na głębszej patelni rozgrzać olej, zrumienić najpierw cebulę i czosnek. Następnie dodać pieczarki i mięso. Mieszając smażyć przez około 10 minut.

Naleśniki zapiekane z mozzarellą

Krok 6 z 10

Sos Boloński WINIARY rozprowadzić w 400 ml zimnej wody.

Naleśniki zapiekane z mozzarellą

Krok 7 z 10

2/3 sosu dodać do mięsa, zagotować. Gdy sos lekko odparuje i farsz stanie się gęsty, doprawić solą i pieprzem. Mieszać i zdjąć z ognia.

Naleśniki zapiekane z mozzarellą

Krok 8 z 10

Na naleśnika nałożyć porcję farszu i zwinąć w rulon.

Naleśniki zapiekane z mozzarellą

Krok 9 z 10

Naleśniki ułożyć ciasno w żaroodpornym naczyniu. Polać pozostałym sosem bolońskim WINIARY. Z wierzchu posypać startą na tarce mozzarellą.

Naleśniki zapiekane z mozzarellą

Krok 10 z 10

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wstawić naleśniki i zapiekać około 20 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Mat

Składniki na ciasto zle dobrane ( ciasto gęste, nie rozlewa się dobrze po patelni) przez co brakło naleśników do zawijania, nie wiadomo co zrobić z mozzarela ile trzymać to w piekarniku, bardzo słaby przepis
Anonim (niezweryfikowany) 04/17/2024-05:23 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/25/2024-01:19 CEST
Mozzarellę ścieramy na tarce i posypujemy nią naleśniki przed włożeniem do piekarnika. Pieczemy ok. 20 minut – wszystko jest rozpisane w krokach przygotowania. Jeśli chodzi o ciasto – jeśli jest zbyt gęste, najlepiej dolać odrobinę wody i dokładnie wymieszać.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto na naleśniki do krokietów

    Ciasto na naleśniki do krokietów

    15 min Łatwy
  • Naleśniki z dżemem

    Naleśniki z dżemem

    26 min Łatwy
  • Naleśniki na mleku migdałowym

    Naleśniki na mleku migdałowym

    17 min Łatwy
  • Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i sosem śmietanowym

    Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i sosem śmietanowym

    46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu