Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki na ostro (wystrzałowe)

0
47 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150 g
Mąka pszenna
2 szklanek
Mleko
2 
Jajko
1 szczypta
Sól
2 łyżek
Olej
2 
Pierś Z Kurczaka
4 liści
Sałata karbowana
1 
Papryka czerwona
0.5 puszka
Fasola czerwona
1 
Cebula dymka
1 
Ketchup łagodny 270 g wyprodukowany w Torchyn UA, doypack
1 puszka
Pomidory z puszki całe
1 trochę
Sól
1 paczka
Jogurt naturalny
1 trochę
Pieprz biały

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
39.67 g
Węglowodany
69.11 g
Tłuszcze
19.87 g
Wartość energetyczna
609.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
10 min
Zmiksuj składniki ciasta: mleko z jajkami, mąką i szczyptą soli, odstaw.
Krok 2
10 min
Filety pokrój w kostkę, zgrilluj na patelni grillowej.
Krok 3
5 min
Sałątę porwij, pomidory i fasolę odsącz.
Krok 4
5 min
Posiekaj dymkę, paprykę poktój w paseczki.
Krok 5
2 min
Wszystkie warzywa wymieszaj z filetami, sopraw solą i pieprzem.
Krok 6
10 min
Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
Krok 7
5 min
Na każdy naleśnik nałóż farsz, składaj na pół, podwaj polane jogurtem naturalnym i Sosem chili.
Naleśniki na ostro (wystrzałowe)

Krok 1 z 7

Zmiksuj składniki ciasta: mleko z jajkami, mąką i szczyptą soli, odstaw.

Naleśniki na ostro (wystrzałowe)

Krok 2 z 7

Filety pokrój w kostkę, zgrilluj na patelni grillowej.

Naleśniki na ostro (wystrzałowe)

Krok 3 z 7

Sałątę porwij, pomidory i fasolę odsącz.

Naleśniki na ostro (wystrzałowe)

Krok 4 z 7

Posiekaj dymkę, paprykę poktój w paseczki.

Naleśniki na ostro (wystrzałowe)

Krok 5 z 7

Wszystkie warzywa wymieszaj z filetami, sopraw solą i pieprzem.

Naleśniki na ostro (wystrzałowe)

Krok 6 z 7

Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.

Naleśniki na ostro (wystrzałowe)

Krok 7 z 7

Na każdy naleśnik nałóż farsz, składaj na pół, podwaj polane jogurtem naturalnym i Sosem chili.

Wystrzałowe naleśniki na ostro rozkręcą każdą imprezę i dodadzą fantazji domowym posiłkom. Usmażone naleśniki nadziewamy farszem z grillowanych piersi kurczaka, sałaty, czerwonej papryki i fasolki, dymki oraz pomidorów (mogą być także świeże, np. mięsiste malinówki) i serwujemy polane dekoracyjnie jogurtem naturalnym oraz Sosem chili WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika