Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji
Dodaj do CookBook

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

(11)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lilaed
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Jajko
1  szklanka
Mleko
1  Płaska łyżka
Olej rzepakowy
200  g
Dynia
200  g
Pierś z kurczaka
1  puszka
Kukurydza
1  puszka
Czerwona fasola
6  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
150  g
Mozzarella
1  łyżka
Masło
4  łyżeczek
Przyprawa do mięs
trochę
Pieprz i sól
200  g
Dynia
50  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
150  ml
Kwaśna śmietana
1  szklanka
Jagody Goji
1  łyżeczka
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
58.4 g
Wartość energetyczna
660.1 kcal
Tłuszcze
37.2 g
Białko
28 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    0 min
    Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, mleko i sól. Miksujemy z dodatkiem oleju za pomocą blendera na gładkie ciasto. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni do momentu aż ciasto się lekko zarumieni.
  • Krok 2

    0 min
    Mięso myjemy, kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Dodajemy dynię pokrojoną w kosteczkę i podsmażamy aż dynia będzie miękka. Posypujemy obficie przyprawą gyros oraz solimy. Pod koniec dodajemy kukurydzę oraz fasolę i mieszamy. Tak przygotowany farsz wykłady kolejno na każdy naleśnik , uprzednio posmarowany cienka warstwą majonezu. Na koniec posypujemy obficie startym na tarku serem mozzarella i zwijamy w ruloniki.
  • Krok 3

    0 min
    Dynię ścieramy na traku o grubych oczkach. Łączymy ze śmietaną , majonezem i przyprawiamy do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego w którym będziemy zapiekać naleśniki wlewamy przygotowany sos dyniowo-śmietanowy.
  • Krok 4

    0 min
    Na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem cukru karmelizujemy nasiona goji.
  • Krok 5

    0 min
    Wypełnione farszem naleśniki układamy kolejno w naczyniu wypełnionym sosem dyniowo-śmietanowym i posypujemy wszystko mozzarellą oraz skarmelizowanymi nasionami goji.
Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

Krok 1 z 5

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, mleko i sól. Miksujemy z dodatkiem oleju za pomocą blendera na gładkie ciasto. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni do momentu aż ciasto się lekko zarumieni.

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

Krok 2 z 5

Mięso myjemy, kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Dodajemy dynię pokrojoną w kosteczkę i podsmażamy aż dynia będzie miękka. Posypujemy obficie przyprawą gyros oraz solimy. Pod koniec dodajemy kukurydzę oraz fasolę i mieszamy. Tak przygotowany farsz wykłady kolejno na każdy naleśnik , uprzednio posmarowany cienka warstwą majonezu. Na koniec posypujemy obficie startym na tarku serem mozzarella i zwijamy w ruloniki.

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

Krok 3 z 5

Dynię ścieramy na traku o grubych oczkach. Łączymy ze śmietaną , majonezem i przyprawiamy do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego w którym będziemy zapiekać naleśniki wlewamy przygotowany sos dyniowo-śmietanowy.

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

Krok 4 z 5

Na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem cukru karmelizujemy nasiona goji.

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

Krok 5 z 5

Wypełnione farszem naleśniki układamy kolejno w naczyniu wypełnionym sosem dyniowo-śmietanowym i posypujemy wszystko mozzarellą oraz skarmelizowanymi nasionami goji.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

1.4 z 5
1.3636363636364
Wszystkich ocen: 11
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
1111
11
00
00
00
1010

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia alpejska
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Uniwersalny sos serowy do zapiekanek

    Uniwersalny sos serowy do zapiekanek

    9 min Łatwy
  • Zapiekane filety z dorsza w sosie pomidorowym

    Zapiekane filety z dorsza w sosie pomidorowym

    1 godz 7 min Łatwy
  • Warzywa zapiekane pod beszamelem

    Warzywa zapiekane pod beszamelem

    58 min Łatwy
  • Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    59 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu