Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Co jest najważniejsze, aby naleśniki się nie rwały?

Kluczem do prawidłowo usmażonych naleśników jest dobrze naoliwiona patelnia. Dobrze jest też smażyć naleśniki na patelni teflonowej, idealna będzie taka o niskich brzegach.

O czym warto jeszcze pamiętać?

Przede wszystkim – nie potrząsaj patelnią. Nie przesuwaj po niej naleśnika. Nie przewracaj też naleśnika zbyt wiele razy.
Podczas smażenia naleśników musisz się wykazać cierpliwością. Jeśli chcesz upewnić się, że ciasto się już usmażyło – wystarczy, że lekko uniesiesz krawędź placka. Dopiero gdy uznasz, że ciasto się usmażyło – odwróć je na drugą stronę.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty