Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka jarzynowa to absolutny klasyk. Smaczna, prosta w przygotowaniu, towarzyszy nam przez cały rok, uświetniając różne okazje. Tym razem zrobimy ją w nieco innej wersji, z dodatkiem pieczonego mięsa. Dzięki temu będzie bardziej sycąca i wyrazista w smaku.
Jej podstawowe składniki się nie zmieniają: ugotowane ziemniaki i marchewka (najlepiej pozostałe po robieniu rosołu lub bulionu), zielony groszek, kwaśne jabłko i ogórki konserwowe. Wszystkie warzywa wraz mięsem kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy do miski i doprawiamy porządną porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, który połączy je w doskonałą całość.
Gotową sałatkę huzarską warto udekorować świeżą natką pietruszki. Ważne, by przed podaniem była dobrze schłodzona w lodówce. Jeśli lubimy eksperymentować, możemy uzupełnić ją o inne dodatki: jajka na twardo, gruszkę, seler naciowy, inne pikle lub rodzaje mięsa. Najlepiej wybierzmy składniki, które mamy pod ręką w kuchni i niewykorzystane, mogłyby się zmarnować. Smacznego!
Przygotowanie
12 min
Krok 1
8 min
Mięso, marchewkę oraz ziemniaki pokrój w większą kostkę i umieść w dużej misce. Jabłko oraz ogórki pokrój w małą kostkę i dodaj do pozostałych składników.
Krok 2
2 min
Jeśli chcesz, możesz dorzucić zielony groszek oraz ew. posiekane zioła.
Krok 3
1 min
Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY oraz sól i pieprz. Całość delikatnie wymieszaj.
WSKAZÓWKA
1 min
Sałatkę możesz uzupełnić o inne dodatki, jakie akurat masz pod ręką. Mogą to być np.: gotowana włoszczyzna, kukurydza, jajko na twardo, winogrona, gruszka, seler naciowy, fasola z puszki, inne pikle np. patisony, inne rodzaje wędliny.
Krok 1
z
4
Mięso, marchewkę oraz ziemniaki pokrój w większą kostkę i umieść w dużej misce. Jabłko oraz ogórki pokrój w małą kostkę i dodaj do pozostałych składników.
Krok 2
z
4
Jeśli chcesz, możesz dorzucić zielony groszek oraz ew. posiekane zioła.
Krok 3
z
4
Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY oraz sól i pieprz. Całość delikatnie wymieszaj.
WSKAZÓWKA
z
4
Sałatkę możesz uzupełnić o inne dodatki, jakie akurat masz pod ręką. Mogą to być np.: gotowana włoszczyzna, kukurydza, jajko na twardo, winogrona, gruszka, seler naciowy, fasola z puszki, inne pikle np. patisony, inne rodzaje wędliny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0