Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę, marchewkę, pietruszkę, kawałek selera i kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę. Różyczki kalafiora dokładnie myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Dynię hokkaido kroimy na dwie części i usuwamy środek z nasionami. Usuwamy skórkę i kroimy w kostkę.
Pokrojone warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem i smażymy kilka minut co jakiś czas mieszając.
Wszystko przekładamy do garnka i zalewamy zimnym wywarem warzywnym ponad poziom warzyw.
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu.
Gotujemy około 15 minut (aż warzywa będą miękkie).
Pod koniec dodajemy cząber do smaku. Można też dodać nieco pieprzu i soli w razie potrzeby.
Kaszę pęczak gotujemy w osobnym garnku według instrukcji na opakowaniu.
Do miseczki nakładamy porcję kaszy i zalewamy ciepłą zupą jarzynową. Podajemy z natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0