Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzewająca i sycąca jesienna zupa jarzynowa w wersji z dynią. To prawdziwa bomba witaminowa! Dynia hokkaido jest jedną z najłatwiejszych w obróbce, bo nie trzeba jej obierać. W przypadku jesiennej zupy jarzynowej zrobiłam jednak mały wyjątek i dynię obrałam tak jak pozostałe warzywa. Porcję jesiennej zupy jarzynowej posypałam natką pietruszki, która jest doskonałym źródłem witaminy C.
Przygotowanie
61 min
Krok 1
10 min
Cebulę, marchewkę, pietruszkę, kawałek selera i kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę. Różyczki kalafiora dokładnie myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Dynię hokkaido kroimy na dwie części i usuwamy środek z nasionami. Usuwamy skórkę i kroimy w kostkę.
Krok 2
10 min
Pokrojone warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem i smażymy kilka minut co jakiś czas mieszając.
Krok 3
2 min
Wszystko przekładamy do garnka i zalewamy zimnym wywarem warzywnym ponad poziom warzyw.
Krok 4
1 min
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu.
Krok 5
15 min
Gotujemy około 15 minut (aż warzywa będą miękkie).
Krok 6
2 min
Pod koniec dodajemy cząber do smaku. Można też dodać nieco pieprzu i soli w razie potrzeby.
Krok 7
20 min
Kaszę pęczak gotujemy w osobnym garnku według instrukcji na opakowaniu.
Krok 8
1 min
Do miseczki nakładamy porcję kaszy i zalewamy ciepłą zupą jarzynową. Podajemy z natką pietruszki.
Krok 1
z
8
Cebulę, marchewkę, pietruszkę, kawałek selera i kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę. Różyczki kalafiora dokładnie myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Dynię hokkaido kroimy na dwie części i usuwamy środek z nasionami. Usuwamy skórkę i kroimy w kostkę.
Krok 2
z
8
Pokrojone warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem i smażymy kilka minut co jakiś czas mieszając.
Krok 3
z
8
Wszystko przekładamy do garnka i zalewamy zimnym wywarem warzywnym ponad poziom warzyw.
Krok 4
z
8
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu.
Krok 5
z
8
Gotujemy około 15 minut (aż warzywa będą miękkie).
Krok 6
z
8
Pod koniec dodajemy cząber do smaku. Można też dodać nieco pieprzu i soli w razie potrzeby.
Krok 7
z
8
Kaszę pęczak gotujemy w osobnym garnku według instrukcji na opakowaniu.
Krok 8
z
8
Do miseczki nakładamy porcję kaszy i zalewamy ciepłą zupą jarzynową. Podajemy z natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0