Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie zioła dokładnie posiekaj. Wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszaj. Po wymieszaniu ciasto cienko rozwałkuj i pokrój w kwadraty. Makaron gotuj w osolonym wrzątku ok 1-2min
Grzyby pokrój. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę oraz dynię pokrój w kostkę. Kapustę posiekaj.
W dużym garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Dodaj grzyby i czosnek i smaż całość jeszcze 2 min. Po tym czasie dodaj marchewkę z dynią. Zawartość opakowania wymieszaj z wodą i dodaj do reszty składników. Całość gotuj ok 10 min na średniej mocy pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj kiszoną kapustę oraz dopraw całość solą i pieprzem. Podawaj z łazankami.