Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w paski lub w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju rzepakowego i wrzucamy cebulę. Po chwili dodajemy też pokrojoną paprykę. Smażymy około 10 minut.
W tym czasie myjemy i kroimy pozostałe składniki.
Do papryki dorzucamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i fasolkę. Zalewamy zimną wodą do poziomu warzyw (300 ml). Dodajemy ostrą i słodką paprykę i dusimy z lekko uchyloną pokrywką około 10 minut.
Po tym czasie do lecza dodajemy pokrojoną cukinię i uzupełniamy wodę (około 100 ml). Dusimy jeszcze około 15 minut.
W 100 ml gorącej, przegotowanej wody rozpuszczamy bulion warzywny i dodajemy do lecza razem z koncentratem pomidorowym. Gotujemy jeszcze 5 minut (aż warzywa będą miękkie ) i całość mieszamy.
Podajemy z natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0