Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w paski lub w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju rzepakowego i wrzucamy cebulę. Po chwili dodajemy też pokrojoną paprykę. Smażymy około 10 minut.
W tym czasie myjemy i kroimy pozostałe składniki.
Do papryki dorzucamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i fasolkę. Zalewamy zimną wodą do poziomu warzyw (300 ml). Dodajemy ostrą i słodką paprykę i dusimy z lekko uchyloną pokrywką około 10 minut.
Po tym czasie do lecza dodajemy pokrojoną cukinię i uzupełniamy wodę (około 100 ml). Dusimy jeszcze około 15 minut.
W 100 ml gorącej, przegotowanej wody rozpuszczamy bulion warzywny i dodajemy do lecza razem z koncentratem pomidorowym. Gotujemy jeszcze 5 minut (aż warzywa będą miękkie ) i całość mieszamy.
Podajemy z natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0