Leczo z cukinią i pieczarkami
1 godz 2 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.75 g
Węglowodany
16.1 g
Tłuszcze
3.54 g
Wartość energetyczna
100.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
62 min
Krok 1
10 min
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w półplastry.
Krok 2
10 min
Warzywa umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić.
Krok 3
5 min
Pomidory sparzyć, usunąć skórkę, pokroić w kostkę.
Krok 4
5 min
Kiełbasę pokroić w kostkę.
Krok 5
7 min
Na tłuszczu przesmażyć obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki.
Krok 6
10 min
Następnie podsmażyć kiełbasę, a na samym końcu warzywa.
Krok 7
10 min
Składniki przełożyć do garnka, wlać szklankę gotowanej wody, dodać koncentrat pomidorowy, dusić na wolnym ogniu.
Krok 8
5 min
Pod koniec duszenia dodać majeranek, paprykę ostrą i bazylię. Doprawić solą i pieprzem.
Leczo można przyrządzać na wiele sposobów. Jednym z nich jest leczo z cukinią i pieczarkami. Takie danie bardzo lubi odgrzewanie i podczas kolejnych dni smakuje tylko lepiej. Warto zrobić je w większym garnku i zamrozić w porcjach - awaryjny, przepyszny obiad będzie w ten sposób zawsze czekał na Ciebie w lodówce.
Komentarze 0