Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zakochani w Zupach przygotowali dla Was nowy cykl przepisów, dzięki któremu kompleksowo zaopatrzycie lub uzupełnicie braki w swojej domowej spiżarni. Wśród naszych propozycji pojawią się : pasty, przetwory, zaprawy, susze, które stanowić będą idealny dodatek do zup. Cykl inauguruje prosty przepis na domowe masło orzechowe. Do jego przygotowania wystarczy ok. 20 minut. Podczas przygotowywanie zup domowe masło orzechowe dodacie m.in. do kremu z marchewki, batata czy zupy afrykańskiej, na którą przepis już niebawem pojawi się na naszym blogu. Zaopatrzcie się w zapas słoików na domowe masło orzechowe i…do dzieła!
Orzechy wsypać na dużą patelnię, prażyć przez kilka minut na wolnym ogniu (jeżeli kupiliśmy orzeszki prażone należy przejść od razu do 2. punktu przepisu).
Krok 2
3 min
Uprażone orzechy przełożyć do misy blendera. Dodać sól.
Krok 3
5 min
Rozpocząć miksowanie. Miksowanie może zająć nawet kilkanaście minut – w zależności od tego, jaką konsystencję masła preferujemy.
Krok 4
1 min
Jeżeli po długim miksowaniu, masło wciąż będzie za gęste, można dodać odrobinę oliwy.
Krok 5
3 min
Gotowe masło przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce do miesiąca.
Krok 6
2 min
Przed podaniem wymieszać, aby połączyć masę z oddzielającym się po jakimś czasie olejem.
Krok 1
z
6
Orzechy wsypać na dużą patelnię, prażyć przez kilka minut na wolnym ogniu (jeżeli kupiliśmy orzeszki prażone należy przejść od razu do 2. punktu przepisu).
Krok 2
z
6
Uprażone orzechy przełożyć do misy blendera. Dodać sól.
Krok 3
z
6
Rozpocząć miksowanie. Miksowanie może zająć nawet kilkanaście minut – w zależności od tego, jaką konsystencję masła preferujemy.
Krok 4
z
6
Jeżeli po długim miksowaniu, masło wciąż będzie za gęste, można dodać odrobinę oliwy.
Krok 5
z
6
Gotowe masło przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce do miesiąca.
Krok 6
z
6
Przed podaniem wymieszać, aby połączyć masę z oddzielającym się po jakimś czasie olejem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1