Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do większej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy do niej czosnek granulowany, sól ziołową, cukier, sodę oczyszczoną i mieszamy łyżką, aby składniki dobrze się połączyły.
W moździerzu ucieramy cebulkę prażoną. Utarta cebulka wygląda jak mąka.
Dodajemy do pozostałych składników masło (miękkie) oraz zimną wodę i prażoną cebulkę, i wyrabiamy na gładkie ciasto.
Ciasto wkładamy do woreczka i odkładamy na 1 godzinę do lodówki. W tym czasie blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do 220 C.
Schłodzone ciasto przekładamy na stolnicę lekko podsypaną mąką. Wałek też nacieramy mąką, aby ciasto się nam nie przyklejało.
Ciasto wałkujemy jak najcieniej.
Wycinamy kwadraty nożykiem do pizzy lub zwykłym nożem.
Wykałaczką robimy dziurki i posypujemy solą morską, świeżo zmieloną.
Pieczemy 6 minut w 220°C.
Z podanej ilości składników wychodzi 1 duża blacha krakersów.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0