Krakersy z pastą rybną z wędzonej makreli
30min
Łatwy
4 łyżek
1
Makrela wędzona
150 g
Ser żółty
4 łyżek
Ketchup
1 łyżka
Koperek posiekany
1 trochę
Pieprz
20
Krakersy
.
Wartości odżywcze
Białko
18.51 g
Węglowodany
9.23 g
Tłuszcze
34.87 g
Wartość energetyczna
624.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Z makreli usuń ości i skórę, rozgnieć widelcem.
Krok 2
5 min
Żółty ser zetrszyj na tarce.
Krok 3
5 min
Rybę wymieszaj z Majonezem, serem, keczupem i koperkiem. Dopraw pieprzem.
Krok 4
10 min
Pastę dekoracynie nakładaj na krakersy.
Na imprezową przekąskę przyrządź chrupiące krakersy z pastą rybną z wędzonej makreli, tartego żółtego sera, keczupu i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY! Dopraw świeżym, siekanym koperkiem. Do nakładania pasty na krakersy możemy użyć pergaminowej tutki z obciętym rogiem lub szprycy do kremów, albo wykorzystać niedużą łyżeczkę do wykrawania kulek z owoców. Gotowe krakersy dekorujemy gałązką koperku i paseczkami kolorowej papryki.
Komentarze 0