Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nowoczesne przystawki na jeden kęs

Appetizer sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, urodzinach, imieninach, a także bez okazji, kiedy przyjdą niezapowiedziani goście. Dobrym wyborem będą śledzie w śmietanie, roladki z wędzonego łososia, galaretka wieprzowa czy spring rolls. Wśród propozycji znajduje się mnóstwo pomysłów na bezmięsne przekąski – idealnie sprawdzą się wszelkiego rodzaju pasty – np. z fasoli z jabłkiem, z fasoli z tofu i wędzoną papryką czy z buraków – które warto łączyć ze świeżym chlebem, tortillą, a nawet cebulowymi krakersami. Prawdziwych fanów warzyw z pewnością zachwycą także kiszone patisony w wersji mini, pomidory w zalewie czy kawior z bakłażana!

Przepisy na appetizer dla fanów tradycyjnych smaków

Wśród przystawek na tradycyjnych polskich stołach królują pasztet z dziczyzny, jajka w galarecie, galaretka z kurczaka, swojski smalec ze skwarkami, cebulką i jabłkiem, a także domowa kiełbasa podawana z chrzanem lub musztardą. Nie może również zabraknąć różnego rodzaju sałatek, np. z szynką, ziemniaczanej, z brokułów i fety lub lekkiej sałatki z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym o wyrazistym smaku.

Przepisy 123