Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pyszne rilletes z kaczki na kanapki

Pyszne rilletes z kaczki na kanapki

(1)
6 godz 40 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Pierś z kaczki
1  kostka
Rosół Drobiowy WINIARY
1  łyżeczka
Kminek
1  gałązka
Rozmaryn
1  gałązka
Tymianek
100  ml
Białe wino
1  łyżka
Smalec z kaczki
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.96 g
Węglowodany
2.61 g
Tłuszcze
6.43 g
Wartość energetyczna
149.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smakowite rilletes z kaczki stanie się prawdziwą gwiazdą na każdej imprezie! Wino i smalec nadają pieczonemu mięsu pełny smak, a po długim pieczeniu dosłownie rozpływa się ono w ustach. Rozkoszuj się aromatem unoszącym się z piekarnika i przygotuj się na przygotowywanie przekąsek z tą wyjątkową pastą z kaczki. Przysmak możesz przełożyć do słoików i sięgać po niego, kiedy tylko przyjdzie Ci na niego ochota. Długo przygotowywane mięso z kaczki nadaje się zarówno do podania na przyjęciu (np. na grzance), jak i jako przekąska do wina na kameralnym spotkaniu czy randce.

Przygotowanie

400 min
  • Krok 1

    15 min
    Posól i popieprz mięso z kaczki, posyp kminkiem. Podpiecz je w żeliwnym naczyniu do pieczenia wraz z pozostałymi ziołami, przyprawami i białym winem.
  • Krok 2

    150 min
    Piecz pod przykryciem w temperaturze 150 st. C przez około 2,5 godziny.
  • Krok 3

    20 min
    Wyjmij kaczkę z brytfanki i dokładnie oddziel mięso od kości.
  • Krok 4

    15 min
    Włóż mięso i sos powstały podczas pieczenia do garnka ze smalcem, duś pod przykryciem na wolnym ogniu, aż mięso zacznie się rozpadać na włókna.
  • Krok 5

    15 min
    Pod koniec gotowania zalej bulionem (maks. 300 ml) i odkryj pokrywkę.
  • Krok 6

    180 min
    Gotowe mięso przełóż do szklanych słoików, zalej smalcem i schłódź w lodówce.
  • Krok 7

    5 min
    Podawaj ze świeżym pieczywem i żurawiną.
Pyszne rilletes z kaczki na kanapki

Krok 1 z 7

Posól i popieprz mięso z kaczki, posyp kminkiem. Podpiecz je w żeliwnym naczyniu do pieczenia wraz z pozostałymi ziołami, przyprawami i białym winem.

Pyszne rilletes z kaczki na kanapki

Krok 2 z 7

Piecz pod przykryciem w temperaturze 150 st. C przez około 2,5 godziny.

Pyszne rilletes z kaczki na kanapki

Krok 3 z 7

Wyjmij kaczkę z brytfanki i dokładnie oddziel mięso od kości.

Pyszne rilletes z kaczki na kanapki

Krok 4 z 7

Włóż mięso i sos powstały podczas pieczenia do garnka ze smalcem, duś pod przykryciem na wolnym ogniu, aż mięso zacznie się rozpadać na włókna.

Pyszne rilletes z kaczki na kanapki

Krok 5 z 7

Pod koniec gotowania zalej bulionem (maks. 300 ml) i odkryj pokrywkę.

Pyszne rilletes z kaczki na kanapki

Krok 6 z 7

Gotowe mięso przełóż do szklanych słoików, zalej smalcem i schłódź w lodówce.

Pyszne rilletes z kaczki na kanapki

Krok 7 z 7

Podawaj ze świeżym pieczywem i żurawiną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Entrant
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Przekąska
  • Tapas

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku

    Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku

    1 godz 1 min Łatwy
  • Pieczeń z jelenia w marynacie - przepis

    Pieczeń z jelenia w marynacie - przepis

    4 godz 25 min Średni
  • Polędwica w curry i śmietanie

    Polędwica w curry i śmietanie

    2 godz 50 min Łatwy
  • Miniburgery z szarpaną wołowiną i sosem burgerowym

    Miniburgery z szarpaną wołowiną i sosem burgerowym

    3 godz 51 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu