
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pyszne ciasto z jabłkami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
5 minKrok 3
60 minKrok 1 z 3
Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Całe jajka ubić z cukrem do białości, następnie do ubitych jajek dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać do ciasta olej.
Krok 2 z 3
Tortownicę (25 cm średnicy) wyłożyć na dnie papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej ciasto na wierzchu ułożyć pokrojone jabłka.
Krok 3 z 3
Piec w temp. 180 st około 1 godz. Po upieczeniu ciasto przestudzić i można dodatkowo po wierzchu posypać cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0