Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne ciasto z jabłkami to propozycja wprost idealna na jesienne, pochmurne dni. Wtedy, kiedy jabłka są najsłodsze i najpyszniejsze warto przygotowywać z nich apetyczne desery. Pyszne ciasto z jabłkami jest przykładem na taki właśnie deser. Proste w przygotowaniu, idealne do popołudniowej herbaty lub kawy.
Przygotowanie
80 min
Krok 1
15 min
Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Całe jajka ubić z cukrem do białości, następnie do ubitych jajek dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać do ciasta olej.
Krok 2
5 min
Tortownicę (25 cm średnicy) wyłożyć na dnie papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej ciasto na wierzchu ułożyć pokrojone jabłka.
Krok 3
60 min
Piec w temp. 180 st około 1 godz. Po upieczeniu ciasto przestudzić i można dodatkowo po wierzchu posypać cukrem pudrem.
Krok 1
z
3
Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Całe jajka ubić z cukrem do białości, następnie do ubitych jajek dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać do ciasta olej.
Krok 2
z
3
Tortownicę (25 cm średnicy) wyłożyć na dnie papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej ciasto na wierzchu ułożyć pokrojone jabłka.
Krok 3
z
3
Piec w temp. 180 st około 1 godz. Po upieczeniu ciasto przestudzić i można dodatkowo po wierzchu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0