Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Podgrzej połowę mleka w proszku z wodą, masłem i rosołem drobiowym. Zagotuj i dodaj suszone puree ziemniaczane, dokładnie wymieszaj i odstaw na 3 minuty. Odsącz tuńczyka, wmieszaj go do masy i uformuj krokiety. Panieruj je w jajku, mące i bułce tartej.
Rozgrzej olej i smaż krokiety, aż się lekko zrumienią; osusz na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Przygotuj sos: wymieszaj połowę mleka w proszku ze szklanką wody, skrobią kukurydzianą, chili chipotle i koncentratem pomidorowym. Podgrzewaj do lekkiego zgęstnienia, mieszając, aby zapobiec przywieraniu. Podawaj krokiety z sosem.
Wskazówka kulinarna: tuńczyka możesz zastąpić rozdrobnionym kurczakiem.
Don