Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pyszne roladki ze steku wołowego

0
1 godz
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  łyżek
Masło
2  łyżek
Cebula (drobno posiekana)
1  ząbek
Czosnek posiekany
1  szklanka
Woda
2  łyżek
Mąka pszenna
2 
Marynowana, konserwowa papryczka chipotle (bez nasion)
6 
Płaskie (rozbite) steki wołowe
720  g
Mleko w proszku
150  g
Ser Manchego pokrojony w paski

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
86.2 g
Węglowodany
64.58 g
Tłuszcze
23.15 g
Wartość energetyczna
813.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Saute
0 min
Rozgrzać masło i podsmażyć cebulę z czosnkiem; Dodaj mąkę, mieszaj, aż uzyskasz jasnozłotą pastę i odstaw.
Stopić
0 min
Zmieszaj mleko odparowane CARNATION® CLAVEL® z cebulą, papryczkami chipotle, wodą i bulionem drobiowym w proszku; odcedź i gotuj przez 10 do 15 minut lub do lekkiego zgęstnienia.
Smażyć
0 min
Na każdy stek połóż trochę sera Manchego i zwiń wykałaczką, aby ser nie wypłynął. Rozgrzać olej, podsmażyć bułeczki, włożyć do formy do pieczenia i piec przez 35 minut. Posyp je ostrym sosem chipotle i od razu podawaj.
Porady kulinarne
0 min
Możesz zastąpić stek wołowy filetem z kurczaka.
Porady żywieniowe
0 min
Stek wołowy to pokarm bogaty w żelazo, które pomaga w transporcie tlenu we krwi.
Krok 1
10 min
Rozgrzej masło i podsmaż cebulę z czosnkiem, dodaj mąkę, wymieszaj do uzyskania jasnozłotej masy i odstaw.
Krok 2
5 min
Zmiksuj mleko w proszku z cebulą, papryczką chipotle, wodą i bulionem z kurczaka Winiary, przecedź i gotuj przez 10 do 15 minut lub do lekkiego zgęstnienia.
Krok 3
45 min
Na każdy stek nałóż odrobinę sera Manchego i zwiń, zabezpieczając wykałaczką, aby ser się nie wysunął. Rozgrzej olej, obsmaż roladki, przełóż je do naczynia do pieczenia i piecz 35 minut. Polej wcześniej podgrzanym sosem chipotle i natychmiast podawaj. Wskazówka: stek wołowy w przepisie możesz zastąpić filetami z piersi kurczaka.
Pyszne roladki ze steku wołowego

Saute z 8

Rozgrzać masło i podsmażyć cebulę z czosnkiem; Dodaj mąkę, mieszaj, aż uzyskasz jasnozłotą pastę i odstaw.

Pyszne roladki ze steku wołowego

Stopić z 8

Zmieszaj mleko odparowane CARNATION® CLAVEL® z cebulą, papryczkami chipotle, wodą i bulionem drobiowym w proszku; odcedź i gotuj przez 10 do 15 minut lub do lekkiego zgęstnienia.

Pyszne roladki ze steku wołowego

Smażyć z 8

Na każdy stek połóż trochę sera Manchego i zwiń wykałaczką, aby ser nie wypłynął. Rozgrzać olej, podsmażyć bułeczki, włożyć do formy do pieczenia i piec przez 35 minut. Posyp je ostrym sosem chipotle i od razu podawaj.

Pyszne roladki ze steku wołowego

Porady kulinarne z 8

Możesz zastąpić stek wołowy filetem z kurczaka.

Pyszne roladki ze steku wołowego

Porady żywieniowe z 8

Stek wołowy to pokarm bogaty w żelazo, które pomaga w transporcie tlenu we krwi.

Pyszne roladki ze steku wołowego

Krok 1 z 8

Rozgrzej masło i podsmaż cebulę z czosnkiem, dodaj mąkę, wymieszaj do uzyskania jasnozłotej masy i odstaw.

Pyszne roladki ze steku wołowego

Krok 2 z 8

Zmiksuj mleko w proszku z cebulą, papryczką chipotle, wodą i bulionem z kurczaka Winiary, przecedź i gotuj przez 10 do 15 minut lub do lekkiego zgęstnienia.

Pyszne roladki ze steku wołowego

Krok 3 z 8

Na każdy stek nałóż odrobinę sera Manchego i zwiń, zabezpieczając wykałaczką, aby ser się nie wysunął. Rozgrzej olej, obsmaż roladki, przełóż je do naczynia do pieczenia i piecz 35 minut. Polej wcześniej podgrzanym sosem chipotle i natychmiast podawaj. Wskazówka: stek wołowy w przepisie możesz zastąpić filetami z piersi kurczaka.

Pyszne roladki ze steku wołowego to udana alternatywa dla klasycznie podawanych steków "na płasko" z surówką i frytkami. Roladki wołowe wypełnione dojrzewającym serem Manchego w gęstym sosie z pikantną nutą papryczek chili zasmakują szczególnie miłośnikom wyrazistych smaków kuchni meksykańskiej. Zawinięty w rulonik stek wołowy z ciągnącym się serem podawaj z pieczonymi ziemniakami. Brzmi przepysznie, prawda? Na taki obiad czeka się cały tydzień!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika