Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pyszne mięsko na świąteczny obiad

0
95 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Wieprzowina, świeża, schab, ostrze (kotlety lub pieczeń), z kością, wyłącznie z chudego mięsa, surowe
50 porcji
Szynka mielona
50 porcji
Pieczarki
1 
Cebula
1 
Jajko
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 trochę
Jajko
1 trochę
Bułki, obiad, pszenica
1 trochę
Mąka pszenna pełnoziarnista

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

95 min
Krok 1
5 min
Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem.
Krok 2
8 min
Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 3
0 min
Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.
Krok 4
7 min
Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy.
Krok 5
10 min
Jajko roztrzepujemy. Bułkę tartą mieszamy z mąką. Najpierw roladki obtaczamy w jajku, potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody.
Krok 6
60 min
Pieczemy około godziny w temp. 180 stopni. Roladki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Pyszne mięsko na świąteczny obiad

Krok 1 z 6

Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem.

Pyszne mięsko na świąteczny obiad

Krok 2 z 6

Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju.

Pyszne mięsko na świąteczny obiad

Krok 3 z 6

Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.

Pyszne mięsko na świąteczny obiad

Krok 4 z 6

Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy.

Pyszne mięsko na świąteczny obiad

Krok 5 z 6

Jajko roztrzepujemy. Bułkę tartą mieszamy z mąką. Najpierw roladki obtaczamy w jajku, potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody.

Pyszne mięsko na świąteczny obiad

Krok 6 z 6

Pieczemy około godziny w temp. 180 stopni. Roladki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

Przygotuj pyszne mięsko na świąteczny obiad. Do przygotowania farszu potrzebujesz pieczarek, cebulki, mielonego mięsa, oraz przypraw. Składniki na farsz podsmaż na patelni, a następnie nałóż na rozbity plaster schabu i zroluj. Tak przygotowane roladki możesz spiąć wykałaczkami i panierować w jajku i bułce tartej połączonej z mąką. Smaż soczyste roladki z dwóch stron, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz. Wspaniały szybki, a zarazem pożywny obiad jest już gotowy! Wykonaj pyszne roladki w Swoim domu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika