Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Morelowo-kokosowy zawrót głowy

0
7min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200  ml
Jogurt naturalny
100  ml
Mleko kokosowe
2  łyżek
Wiórki kokosowe
1 
Limonka
4 
Morele
4 
Suszone morele
1 
Mango

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.04 g
Węglowodany
50.87 g
Tłuszcze
20.53 g
Wartość energetyczna
385.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

7 min
Krok 1
1 min
Owoce myjemy i obieramy.
Krok 2
1 min
Morele oraz mango kroimy na mniejsze kawałki. Wyciskamy sok z limonki.
Krok 3
2 min
Jogurt, mleko i wiórki kokosowe umieszczamy w kielichu blendera, dolewamy sok z 1/2 limonki. Miksujemy do połączenia się składników. Przekładamy do pękatej szklanki.
Krok 4
2 min
Morele świeże,morele suszone, mango oraz pozostały sok z limonki miksujemy na gładką masę. Wykładamy na przygotowaną już kokosową bazę. Schładzamy.
Krok 5
1 min
W zależności od użytego jogurtu, koktajl owocowy może mieć bardziej lub mniej gęstą konsystencję. Możemy go więc podać z łyżeczką w formie deseru lub też ze słomką i wymieszać obydwie masy przed wypiciem.
Morelowo-kokosowy zawrót głowy

Krok 1 z 5

Owoce myjemy i obieramy.

Morelowo-kokosowy zawrót głowy

Krok 2 z 5

Morele oraz mango kroimy na mniejsze kawałki. Wyciskamy sok z limonki.

Morelowo-kokosowy zawrót głowy

Krok 3 z 5

Jogurt, mleko i wiórki kokosowe umieszczamy w kielichu blendera, dolewamy sok z 1/2 limonki. Miksujemy do połączenia się składników. Przekładamy do pękatej szklanki.

Morelowo-kokosowy zawrót głowy

Krok 4 z 5

Morele świeże,morele suszone, mango oraz pozostały sok z limonki miksujemy na gładką masę. Wykładamy na przygotowaną już kokosową bazę. Schładzamy.

Morelowo-kokosowy zawrót głowy

Krok 5 z 5

W zależności od użytego jogurtu, koktajl owocowy może mieć bardziej lub mniej gęstą konsystencję. Możemy go więc podać z łyżeczką w formie deseru lub też ze słomką i wymieszać obydwie masy przed wypiciem.

W lecie trudno wyobrazić sobie coś lepszego niż zimny koktajl owocowy! Przygotujemy go zaledwie w kilka minut,sprawdzi się idealnie w formie lekkiego deseru,a słodyczą ucieszy zarówno dużych, jak i małych domowników. O składniki do owocowych koktajli w sezonie nie musimy się martwić – podczas wizyty na targu, wręcz trudno się zdecydować, czy tym razem zabierzemy ze sobą do domu maliny, jagody, agrest czy jeżyny. Znacie to uczucie prawda? Poza sezonem – postawmy na słoneczną, witaminową energię zaklęte w ananasach oraz mango. Koktajle owocowe – miksujmy zawsze z dawką optymizmu, pijmy na zdrowie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika