Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W lecie trudno wyobrazić sobie coś lepszego niż zimny koktajl owocowy! Przygotujemy go zaledwie w kilka minut,sprawdzi się idealnie w formie lekkiego deseru,a słodyczą ucieszy zarówno dużych, jak i małych domowników. O składniki do owocowych koktajli w sezonie nie musimy się martwić – podczas wizyty na targu, wręcz trudno się zdecydować, czy tym razem zabierzemy ze sobą do domu maliny, jagody, agrest czy jeżyny. Znacie to uczucie prawda? Poza sezonem – postawmy na słoneczną, witaminową energię zaklęte w ananasach oraz mango. Koktajle owocowe – miksujmy zawsze z dawką optymizmu, pijmy na zdrowie!
Przygotowanie
7 min
Krok 1
1 min
Owoce myjemy i obieramy.
Krok 2
1 min
Morele oraz mango kroimy na mniejsze kawałki. Wyciskamy sok z limonki.
Krok 3
2 min
Jogurt, mleko i wiórki kokosowe umieszczamy w kielichu blendera, dolewamy sok z 1/2 limonki. Miksujemy do połączenia się składników. Przekładamy do pękatej szklanki.
Krok 4
2 min
Morele świeże,morele suszone, mango oraz pozostały sok z limonki miksujemy na gładką masę. Wykładamy na przygotowaną już kokosową bazę. Schładzamy.
Krok 5
1 min
W zależności od użytego jogurtu, koktajl owocowy może mieć bardziej lub mniej gęstą konsystencję. Możemy go więc podać z łyżeczką w formie deseru lub też ze słomką i wymieszać obydwie masy przed wypiciem.
Krok 1
z
5
Owoce myjemy i obieramy.
Krok 2
z
5
Morele oraz mango kroimy na mniejsze kawałki. Wyciskamy sok z limonki.
Krok 3
z
5
Jogurt, mleko i wiórki kokosowe umieszczamy w kielichu blendera, dolewamy sok z 1/2 limonki. Miksujemy do połączenia się składników. Przekładamy do pękatej szklanki.
Krok 4
z
5
Morele świeże,morele suszone, mango oraz pozostały sok z limonki miksujemy na gładką masę. Wykładamy na przygotowaną już kokosową bazę. Schładzamy.
Krok 5
z
5
W zależności od użytego jogurtu, koktajl owocowy może mieć bardziej lub mniej gęstą konsystencję. Możemy go więc podać z łyżeczką w formie deseru lub też ze słomką i wymieszać obydwie masy przed wypiciem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0