Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt

×

Do rozgrzania nowy sezon ebook pdf

Zarejestruj się
Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

(0)
44min
Łatwy
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Ciasto francuskie
1  szklanka
Soczewica czerwona
1  ząbek
Czosnek
1  łyżeczka
Kumin
1  łyżeczka
Ziarna kolendry
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY Zobacz naszą wskazówkę
4 
Pieczarki
0.5  łyżeczka
Cynamon
1  łyżka
Miód
1 
Jajko
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.09 g
Węglowodany
38.19 g
Tłuszcze
35.42 g
Wartość energetyczna
543.77 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Paszteciki to danie, które często gości na świątecznych stołach. My proponujemy ich wegetariańską wersję – z czerwoną soczewicą i majonezem WINIARY, który podkręca smak farszu i nadaje mu kremowości. Dzięki wykorzystaniu gotowego ciasta francuskiego, paszteciki przygotujecie naprawdę szybko. A jeśli jakieś zostaną w Waszych lodówkach, możecie je zamrozić. Nic się nie zmarnuje. Sprawdź ten przepis. Smacznego!

Przygotowanie

44 min
  • Krok 1

    15 min
    Soczewicę gotujemy, następnie smażymy na patelni z czosnkiem i resztą przypraw.
  • Krok 2

    5 min
    Do ostudzonej masy dodajemy majonez WINIARY, następnie nakładamy farsz na ciasto francuskie i kroimy w kształt pasztecików.
  • Krok 3

    20 min
    Wierzchnią warstwę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
  • Krok 4

    3 min
    Gotowe paszteciki podawaj z Barszczem czerwonym WINIARY, przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Możesz doprawić go jeszcze suszonym majerankiem.
  • WSKAZÓWKA

    1 min
    Upieczone paszteciki możesz zamrozić i przechowywać do 3 miesięcy.
Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

Krok 1 z 5

Soczewicę gotujemy, następnie smażymy na patelni z czosnkiem i resztą przypraw.

Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

Krok 2 z 5

Do ostudzonej masy dodajemy majonez WINIARY, następnie nakładamy farsz na ciasto francuskie i kroimy w kształt pasztecików.

Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

Krok 3 z 5

Wierzchnią warstwę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.

Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

Krok 4 z 5

Gotowe paszteciki podawaj z Barszczem czerwonym WINIARY, przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Możesz doprawić go jeszcze suszonym majerankiem.

Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

WSKAZÓWKA z 5

Upieczone paszteciki możesz zamrozić i przechowywać do 3 miesięcy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google Plus
lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy
)

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Francuskie rożki z musem jabłkowym

    Francuskie rożki z musem jabłkowym

    55 min Łatwy
  • Szarlotka z olejem

    Szarlotka z olejem

    50 min Łatwy
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

    Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

    1 godz 37 min Łatwy
  • Ciasto francuskie

    Ciasto francuskie

    4 godz 50 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu