Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

(0)
44 min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Ciasto francuskie
1  szklanka
Soczewica czerwona
1  ząbek
Czosnek
1  łyżeczka
Kumin
1  łyżeczka
Ziarna kolendry
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY Zobacz naszą wskazówkę
4 
Pieczarki
0.5  łyżeczka
Cynamon
1  łyżka
Miód
1 
Jajko
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
38.2 g
Wartość energetyczna
543.8 kcal
Tłuszcze
35.4 g
Białko
8.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Paszteciki to danie, które często gości na świątecznych stołach. My proponujemy ich wegetariańską wersję – z czerwoną soczewicą i majonezem WINIARY, który podkręca smak farszu i nadaje mu kremowości. Dzięki wykorzystaniu gotowego ciasta francuskiego, paszteciki przygotujecie naprawdę szybko. A jeśli jakieś zostaną w Waszych lodówkach, możecie je zamrozić. Nic się nie zmarnuje. Sprawdź ten przepis. Smacznego!

Przygotowanie

44 min
  • Krok 1

    15 min
    Soczewicę gotujemy, następnie smażymy na patelni z czosnkiem i resztą przypraw.
  • Krok 2

    5 min
    Do ostudzonej masy dodajemy majonez WINIARY, następnie nakładamy farsz na ciasto francuskie i kroimy w kształt pasztecików.
  • Krok 3

    20 min
    Wierzchnią warstwę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
  • Krok 4

    3 min
    Gotowe paszteciki podawaj z Barszczem czerwonym WINIARY, przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Możesz doprawić go jeszcze suszonym majerankiem.
  • WSKAZÓWKA

    1 min
    Upieczone paszteciki możesz zamrozić i przechowywać do 3 miesięcy.
Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

Krok 1 z 5

Soczewicę gotujemy, następnie smażymy na patelni z czosnkiem i resztą przypraw.

Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

Krok 2 z 5

Do ostudzonej masy dodajemy majonez WINIARY, następnie nakładamy farsz na ciasto francuskie i kroimy w kształt pasztecików.

Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

Krok 3 z 5

Wierzchnią warstwę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.

Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

Krok 4 z 5

Gotowe paszteciki podawaj z Barszczem czerwonym WINIARY, przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Możesz doprawić go jeszcze suszonym majerankiem.

Paszteciki z soczewicą z barszczem czerwonym

WSKAZÓWKA z 5

Upieczone paszteciki możesz zamrozić i przechowywać do 3 miesięcy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wigilijne paszteciki do barszczu

    Wigilijne paszteciki do barszczu

    7 godz 4 min Trudny
  • Minipaszteciki drobiowe z sosem tatarskim

    Minipaszteciki drobiowe z sosem tatarskim

    1 godz 40 min Średni
  • Paszteciki drożdżowe

    Paszteciki drożdżowe

    1 godz 45 min Łatwy
  • Paszteciki drożdżowe z mięsem i pieczarkami

    Paszteciki drożdżowe z mięsem i pieczarkami

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu