Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paszteciki to danie, które często gości na świątecznych stołach. My proponujemy ich wegetariańską wersję – z czerwoną soczewicą i majonezem WINIARY, który podkręca smak farszu i nadaje mu kremowości. Dzięki wykorzystaniu gotowego ciasta francuskiego, paszteciki przygotujecie naprawdę szybko. A jeśli jakieś zostaną w Waszych lodówkach, możecie je zamrozić. Nic się nie zmarnuje. Sprawdź ten przepis. Smacznego!
Przygotowanie
44 min
Krok 1
15 min
Soczewicę gotujemy, następnie smażymy na patelni z czosnkiem i resztą przypraw.
Krok 2
5 min
Do ostudzonej masy dodajemy majonez WINIARY, następnie nakładamy farsz na ciasto francuskie i kroimy w kształt pasztecików.
Krok 3
20 min
Wierzchnią warstwę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
Krok 4
3 min
Gotowe paszteciki podawaj z Barszczem czerwonym WINIARY, przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Możesz doprawić go jeszcze suszonym majerankiem.
WSKAZÓWKA
1 min
Upieczone paszteciki możesz zamrozić i przechowywać do 3 miesięcy.
Krok 1
z
5
Soczewicę gotujemy, następnie smażymy na patelni z czosnkiem i resztą przypraw.
Krok 2
z
5
Do ostudzonej masy dodajemy majonez WINIARY, następnie nakładamy farsz na ciasto francuskie i kroimy w kształt pasztecików.
Krok 3
z
5
Wierzchnią warstwę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
Krok 4
z
5
Gotowe paszteciki podawaj z Barszczem czerwonym WINIARY, przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Możesz doprawić go jeszcze suszonym majerankiem.
WSKAZÓWKA
z
5
Upieczone paszteciki możesz zamrozić i przechowywać do 3 miesięcy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0