
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Paszteciki drożdżowe
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
12 minKrok 2
2 minKrok 3
1 minKrok 4
45 minKrok 5
15 minKrok 6
30 minKrok 1 z 6
Cebulę drobno posiekaj i duś na patelni, aż będzie słodka miękka i złocista, w połowie smażenia dodaj posiekany czosnek. Mięso zmiel w maszynce razem z podsmażoną cebulą, kapustą i pietruszką.
Krok 2 z 6
Farsz wymieszaj, dodaj 3 łyżki Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 z 6
Drożdże wymieszaj z cukrem i ciepłym mlekiem. Zostaw na 15 minut do aktywacji.
Krok 4 z 6
W misce połącz rozrobione w mleku drożdże, mąkę, jedno jajko i sól. Jeżeli będzie za twarde, dodaj odrobinę mleka – powinno mieć konsystencje ciasta pierogowego. Ciasto odstaw na 45 minut do wyrośnięcia.
Krok 5 z 6
Po tym czasie ciasto jeszcze raz wyrób i rozwałkuj na ok. 0,5 cm grubość. Na środku ciasta ułóż wałek z farszu, po czym całość zawiń w dość ścisły rulon. Następnie paszteciki pokrój na ok. 4-10 cm kawałki (według uznania) i przełóż na blaszkę do pieczenia.
Krok 6 z 6
Zostaw na kolejne 15 minut pod przykryciem, po czym posmaruj roztrzepanym drugim jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0