Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paszteciki w cieście francuskim

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 pakietów
Ciasto Francuskie
500 g
Mięso mielone
500 g
Pieczarki
200 g
Ser żółty
300 g
Kiełbasa
3 
Cebula
10 g
Sól
10 dag
Pieprz czarny
10 dag
Papryka ostra
10 dag
Słodka papryka
10 dag
Oregano
16 łyżek
Koncentrat pomidorowy
1 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
72.1 g
Wartość energetyczna
1099.99 kcal
Białko
39.25 g
Węglowodany
86.63 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
3 min
Kiełbasę pokrój w niewielkie kawałki.
Krok 2
10 min
Rozgrzej na patelni olej i usmaż na nim mięso mielone oraz kiełbasę. Dodaj paprykę ostrą i paprykę słodką.
Krok 3
1 min
Cebulę pokrój w drobne kawałeczki.
Krok 4
1 min
Dodaj cebulę do mięsa i dalej smaż.
Krok 5
1 min
Dopraw solą, pieprzem i oregano.
Krok 6
3 min
Pieczarki umyj i pokrój w niewielkie kawałki.
Krok 7
8 min
Pieczarki usmaż na oddzielnej patelni na odrobinie oleju.
Krok 8
2 min
Gotowe ciasto francuskie pokrój na kawałki widoczne na zdjęciu. Po jednej stronie takiego kawałka natnij ok. 3 paski.
Krok 9
1 min
Na część ciasta francuskiego połóż łyżeczką koncentrat pomidorowy.
Krok 10
1 min
Na koncentrat połóż usmażone mięso mielone z kiełbasą i cebulą.
Krok 11
2 min
Na mięso starkuj trochę żółtego sera.
Krok 12
1 min
Nałóż pieczarki. Pamiętaj, aby pokrywać jedynie jedną część ciasta.
Krok 13
5 min
Zawiń paszteciki składając je na pół. Brzegi sklej widelcem.
Krok 14
5 min
W oddzielnej misce roztrzep 1 jajko z dodatkiem soli.
Krok 15
3 min
Przy pomocy pędzelka nałóż jajko na każdy pasztecik.
Krok 16
2 min
Rozłóż paszteciki na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni z termoobiegiem.
Krok 17
25 min
Piecz paszteciki około 25 minut, sprawdzając aby zbytnio się nie przypiekły.
Krok 18
1 min
Gotowe paszteciki o rumianym kolorze jedz na ciepło - wtedy są najlepsze.
Paszteciki w cieście francuskim

Krok 1 z 18

Kiełbasę pokrój w niewielkie kawałki.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 2 z 18

Rozgrzej na patelni olej i usmaż na nim mięso mielone oraz kiełbasę. Dodaj paprykę ostrą i paprykę słodką.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 3 z 18

Cebulę pokrój w drobne kawałeczki.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 4 z 18

Dodaj cebulę do mięsa i dalej smaż.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 5 z 18

Dopraw solą, pieprzem i oregano.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 6 z 18

Pieczarki umyj i pokrój w niewielkie kawałki.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 7 z 18

Pieczarki usmaż na oddzielnej patelni na odrobinie oleju.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 8 z 18

Gotowe ciasto francuskie pokrój na kawałki widoczne na zdjęciu. Po jednej stronie takiego kawałka natnij ok. 3 paski.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 9 z 18

Na część ciasta francuskiego połóż łyżeczką koncentrat pomidorowy.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 10 z 18

Na koncentrat połóż usmażone mięso mielone z kiełbasą i cebulą.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 11 z 18

Na mięso starkuj trochę żółtego sera.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 12 z 18

Nałóż pieczarki. Pamiętaj, aby pokrywać jedynie jedną część ciasta.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 13 z 18

Zawiń paszteciki składając je na pół. Brzegi sklej widelcem.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 14 z 18

W oddzielnej misce roztrzep 1 jajko z dodatkiem soli.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 15 z 18

Przy pomocy pędzelka nałóż jajko na każdy pasztecik.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 16 z 18

Rozłóż paszteciki na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni z termoobiegiem.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 17 z 18

Piecz paszteciki około 25 minut, sprawdzając aby zbytnio się nie przypiekły.

Paszteciki w cieście francuskim

Krok 18 z 18

Gotowe paszteciki o rumianym kolorze jedz na ciepło - wtedy są najlepsze.

Paszteciki na ciepło z mięsem mielonym, kiełbasą, cebulą i pieczarkami posypane startym żółtym serem... idealne jako przystawka na przyjęciach lub jako główne danie obiadowe.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika