Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paszteciki drożdżowe z mięsem i pieczarkami

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Mąka
2 
Jajko
8 dag
Drożdże
0.5 l
Mleko
10 dag
Masło
1 łyżeczka
Cukier
1 trochę
Sól
1 ząbek
Czosnek
1 
Cebula
40 dag
Mięso mielone
2 łyżek
Olej
2 
Jajko
25 dag
Pieczarki
1 
Papryka czerwona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
37.92 g
Węglowodany
139.23 g
Tłuszcze
40.2 g
Wartość energetyczna
1079.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Drożdże rozetrzeć z cukrem, połową ciepłego mleka i połową mąki. Odstawić. Kiedy rozczyn podwoi swoją objętość, dodać resztę mąki, mleka i jajka. Po wyrobieniu dodać masło.
Krok 2
5 min
Posiekać cebulę, czosnek i paprykę. Zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mielone mięso i posiekane pieczarki. Podsmażyć. Ostudzić i dodać jajko.
Krok 3
10 min
Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wyłożyć na nie farsz i zrolować. Pokroić na paszteciki długości około 10 cm. Każdy pasztecik posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 4
20 min
Piec około 20 minut w temp. 180 stop. C.
Paszteciki drożdżowe z mięsem i pieczarkami

Krok 1 z 4

Drożdże rozetrzeć z cukrem, połową ciepłego mleka i połową mąki. Odstawić. Kiedy rozczyn podwoi swoją objętość, dodać resztę mąki, mleka i jajka. Po wyrobieniu dodać masło.

Paszteciki drożdżowe z mięsem i pieczarkami

Krok 2 z 4

Posiekać cebulę, czosnek i paprykę. Zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mielone mięso i posiekane pieczarki. Podsmażyć. Ostudzić i dodać jajko.

Paszteciki drożdżowe z mięsem i pieczarkami

Krok 3 z 4

Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wyłożyć na nie farsz i zrolować. Pokroić na paszteciki długości około 10 cm. Każdy pasztecik posmarować roztrzepanym jajkiem.

Paszteciki drożdżowe z mięsem i pieczarkami

Krok 4 z 4

Piec około 20 minut w temp. 180 stop. C.

Paszteciki drożdżowe z mięsem i pieczarkami mają delikatny i lekko chrupiący smak, dzięki czemu zasmakują niemal każdemu. Paszteciki serwuj z dodatkiem Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY, dzięki czemu staną się one niezwykle rozgrzewające.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika