Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Barszcz czerwony z pasztecikami

(0)
2 godz 27 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
125  ml
Mleko
20  g
Drożdże
1  łyżeczka
Cukier
250  g
Mąka
1 
Jajko
1 
Żółtko
1  łyżeczka
Sól
2  łyżek
Masło
1 
Żółtko
1  opakowanie
Sos Grzybowy jak U Mamy
2 
Cebula
200  g
Pieczarki
2  łyżek
Masło
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.4 g
Węglowodany
28.02 g
Tłuszcze
9.61 g
Wartość energetyczna
273.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepyszny barszcz czerwony z pasztecikami przygotujesz szybko i łatwo, a danie to zachwyci domowników zwłaszcza podczas wigilijnej kolacji. Bo jeśli święta Bożego Narodzenia, to barszczu czerwonego z pasztecikami nie może zabraknąć w menu.
Przedstawiamy przepis na szybkie przygotowanie barszczyku, który będzie miał piękny, ciemny kolor i wspaniały aromat – po prostu wykorzystaj produkt Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. A paszteciki? Nic trudnego! Z przepisu dowiesz się, jak przygotować świąteczne paszteciki drożdżowe do barszczu. Kto lubi, może doprawić farsz szczyptą pieprzu ziołowego. Paszteciki można upiec w dowolnej formie: trójkątnych pierożków, okrągłych bułeczek lub zawijanych rogalików. Świąteczny barszcz czerwony z pasztecikami podawaj w bulionówkach lub głębokich miseczkach, a wierzch możesz dodatkowo udekorować majerankiem.

Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>

Przygotowanie

147 min
  • Krok 1

    10 min
    Cebule oraz pieczarki oczyść i drobno posiekaj.
  • Krok 2

    25 min
    Masło stop, dodaj cebule oraz pieczarki i duś do miękkości.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj Sos grzybowy jak staropolski Jak u Mamy WINIARY i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    11 min
    Jeżeli farsz jest bardzo gęsty dodaj odrobinę wody. Ostudź.
  • Krok 5

    5 min
    Mleko podgrzej, dodaj drożdże, cukier, łyżeczkę mąki i pozostaw do wyrośnięcia.
  • Krok 6

    5 min
    Do mąki dodaj jajko, żółtko, sól, masło i drożdże.
  • Krok 7

    35 min
    Ciasto wyrabiaj 5 minut, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość jeszcze raz przerób i pozostaw na kolejne 30 minut.
  • Krok 8

    1 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
  • Krok 9

    15 min
    Rozwałkuj, wykrój małe prostokąty, smaruj farszem i zwijając formuj paszteciki. Paszteciki posmaruj żółtkiem.
  • Krok 10

    25 min
    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut.
  • Krok 11

    10 min
    Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY przygotuj wg przepisu na opakowaniu i podawaj z ciepłymi pasztecikami.
Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 1 z 11

Cebule oraz pieczarki oczyść i drobno posiekaj.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 2 z 11

Masło stop, dodaj cebule oraz pieczarki i duś do miękkości.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 3 z 11

Dodaj Sos grzybowy jak staropolski Jak u Mamy WINIARY i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 4 z 11

Jeżeli farsz jest bardzo gęsty dodaj odrobinę wody. Ostudź.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 5 z 11

Mleko podgrzej, dodaj drożdże, cukier, łyżeczkę mąki i pozostaw do wyrośnięcia.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 6 z 11

Do mąki dodaj jajko, żółtko, sól, masło i drożdże.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 7 z 11

Ciasto wyrabiaj 5 minut, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość jeszcze raz przerób i pozostaw na kolejne 30 minut.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 8 z 11

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 9 z 11

Rozwałkuj, wykrój małe prostokąty, smaruj farszem i zwijając formuj paszteciki. Paszteciki posmaruj żółtkiem.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 10 z 11

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 11 z 11

Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY przygotuj wg przepisu na opakowaniu i podawaj z ciepłymi pasztecikami.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Boże Narodzenie
  • Grzyby
  • Jajka
  • Lunch
  • Obiad
  • Przystawka
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pączki z konfiturą różaną

    1 godz 46 min Średni
  • Pizza farmerska

    1 godz 10 min Łatwy
  • Pierogi pieczone ze szpinakiem i fetą

    1 godz 12 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu