Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz czerwony z pasztecikami

0
151 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

125 ml
Mleko
20 g
Drożdże
1 łyżeczka
Cukier
250 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
1 
Żółtko
1 łyżeczka
Sól
2 łyżek
Masło
1 
Żółtko
2 
Cebula
200 g
Pieczarki
2 łyżek
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.4 g
Węglowodany
28.02 g
Tłuszcze
9.61 g
Wartość energetyczna
273.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

151 min
Krok 1
10 min
Cebule oraz pieczarki oczyść i drobno posiekaj.
Krok 2
10 min
Masło stop, dodaj cebule oraz pieczarki i duś do miękkości.
Krok 3
5 min
Dodaj Sos grzybowy jak staropolski Jak u Mamy WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
5 min
Jeżeli farsz jest bardzo gęsty dodaj odrobinę wody. Ostudź.
Krok 5
5 min
Mleko podgrzej, dodaj drożdże, cukier, łyżeczkę mąki i pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 6
5 min
Do mąki dodaj jajko, żółtko, sól, masło i drożdże.
Krok 7
5 min
Ciasto wyrabiaj 5 minut.
Krok 8
30 min
Przykryj ciasto ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 9
5 min
Kiedy podwoi swoją objętość jeszcze raz przerób.
Krok 10
30 min
Pozostaw na kolejne 30 minut.
Krok 11
1 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
Krok 12
10 min
Rozwałkuj, wykrój małe prostokąty, smaruj farszem i zwijając formuj paszteciki. Paszteciki posmaruj żółtkiem.
Krok 13
20 min
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut.
Krok 14
10 min
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY przygotuj wg przepisu na opakowaniu i podawaj z ciepłymi pasztecikami.
Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 1 z 14

Cebule oraz pieczarki oczyść i drobno posiekaj.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 2 z 14

Masło stop, dodaj cebule oraz pieczarki i duś do miękkości.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 3 z 14

Dodaj Sos grzybowy jak staropolski Jak u Mamy WINIARY i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 4 z 14

Jeżeli farsz jest bardzo gęsty dodaj odrobinę wody. Ostudź.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 5 z 14

Mleko podgrzej, dodaj drożdże, cukier, łyżeczkę mąki i pozostaw do wyrośnięcia.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 6 z 14

Do mąki dodaj jajko, żółtko, sól, masło i drożdże.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 7 z 14

Ciasto wyrabiaj 5 minut.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 8 z 14

Przykryj ciasto ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 9 z 14

Kiedy podwoi swoją objętość jeszcze raz przerób.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 10 z 14

Pozostaw na kolejne 30 minut.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 11 z 14

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 12 z 14

Rozwałkuj, wykrój małe prostokąty, smaruj farszem i zwijając formuj paszteciki. Paszteciki posmaruj żółtkiem.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 13 z 14

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 14 z 14

Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY przygotuj wg przepisu na opakowaniu i podawaj z ciepłymi pasztecikami.

Przepyszny barszcz czerwony z pasztecikami przygotujesz szybko i łatwo, a danie to zachwyci domowników zwłaszcza podczas wigilijnej kolacji. Bo jeśli święta Bożego Narodzenia, to barszczu czerwonego z pasztecikami nie może zabraknąć w menu.
Przedstawiamy przepis na szybkie przygotowanie barszczyku, który będzie miał piękny, ciemny kolor i wspaniały aromat – po prostu wykorzystaj produkt Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. A paszteciki? Nic trudnego! Z przepisu dowiesz się, jak przygotować świąteczne paszteciki drożdżowe do barszczu. Kto lubi, może doprawić farsz szczyptą pieprzu ziołowego. Paszteciki można upiec w dowolnej formie: trójkątnych pierożków, okrągłych bułeczek lub zawijanych rogalików. Świąteczny barszcz czerwony z pasztecikami podawaj w bulionówkach lub głębokich miseczkach, a wierzch możesz dodatkowo udekorować majerankiem.

Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika