Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule oraz pieczarki oczyść i drobno posiekaj.
Masło stop, dodaj cebule oraz pieczarki i duś do miękkości.
Dodaj Sos grzybowy jak staropolski Jak u Mamy WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Jeżeli farsz jest bardzo gęsty dodaj odrobinę wody. Ostudź.
Mleko podgrzej, dodaj drożdże, cukier, łyżeczkę mąki i pozostaw do wyrośnięcia.
Do mąki dodaj jajko, żółtko, sól, masło i drożdże.
Ciasto wyrabiaj 5 minut, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość jeszcze raz przerób i pozostaw na kolejne 30 minut.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
Rozwałkuj, wykrój małe prostokąty, smaruj farszem i zwijając formuj paszteciki. Paszteciki posmaruj żółtkiem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut.
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY przygotuj wg przepisu na opakowaniu i podawaj z ciepłymi pasztecikami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0