Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Barszcz czerwony z pasztecikami

Barszcz czerwony z pasztecikami

(0)
2 godz 27 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
125  ml
Mleko
20  g
Drożdże
1  łyżeczka
Cukier
250  g
Mąka
1 
Jajko
1 
Żółtko
1  łyżeczka
Sól
2  łyżek
Masło
1 
Żółtko
1  opakowanie
Sos Grzybowy jak U Mamy
2 
Cebula
200  g
Pieczarki
2  łyżek
Masło
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.4 g
Węglowodany
28.02 g
Tłuszcze
9.61 g
Wartość energetyczna
273.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepyszny barszcz czerwony z pasztecikami przygotujesz szybko i łatwo, a danie to zachwyci domowników zwłaszcza podczas wigilijnej kolacji. Bo jeśli święta Bożego Narodzenia, to barszczu czerwonego z pasztecikami nie może zabraknąć w menu.
Przedstawiamy przepis na szybkie przygotowanie barszczyku, który będzie miał piękny, ciemny kolor i wspaniały aromat – po prostu wykorzystaj produkt Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. A paszteciki? Nic trudnego! Z przepisu dowiesz się, jak przygotować świąteczne paszteciki drożdżowe do barszczu. Kto lubi, może doprawić farsz szczyptą pieprzu ziołowego. Paszteciki można upiec w dowolnej formie: trójkątnych pierożków, okrągłych bułeczek lub zawijanych rogalików. Świąteczny barszcz czerwony z pasztecikami podawaj w bulionówkach lub głębokich miseczkach, a wierzch możesz dodatkowo udekorować majerankiem.

Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>

Przygotowanie

147 min
  • Krok 1

    10 min
    Cebule oraz pieczarki oczyść i drobno posiekaj.
  • Krok 2

    25 min
    Masło stop, dodaj cebule oraz pieczarki i duś do miękkości.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj Sos grzybowy jak staropolski Jak u Mamy WINIARY i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    11 min
    Jeżeli farsz jest bardzo gęsty dodaj odrobinę wody. Ostudź.
  • Krok 5

    5 min
    Mleko podgrzej, dodaj drożdże, cukier, łyżeczkę mąki i pozostaw do wyrośnięcia.
  • Krok 6

    5 min
    Do mąki dodaj jajko, żółtko, sól, masło i drożdże.
  • Krok 7

    35 min
    Ciasto wyrabiaj 5 minut, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość jeszcze raz przerób i pozostaw na kolejne 30 minut.
  • Krok 8

    1 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
  • Krok 9

    15 min
    Rozwałkuj, wykrój małe prostokąty, smaruj farszem i zwijając formuj paszteciki. Paszteciki posmaruj żółtkiem.
  • Krok 10

    25 min
    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut.
  • Krok 11

    10 min
    Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY przygotuj wg przepisu na opakowaniu i podawaj z ciepłymi pasztecikami.
Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 1 z 11

Cebule oraz pieczarki oczyść i drobno posiekaj.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 2 z 11

Masło stop, dodaj cebule oraz pieczarki i duś do miękkości.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 3 z 11

Dodaj Sos grzybowy jak staropolski Jak u Mamy WINIARY i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 4 z 11

Jeżeli farsz jest bardzo gęsty dodaj odrobinę wody. Ostudź.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 5 z 11

Mleko podgrzej, dodaj drożdże, cukier, łyżeczkę mąki i pozostaw do wyrośnięcia.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 6 z 11

Do mąki dodaj jajko, żółtko, sól, masło i drożdże.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 7 z 11

Ciasto wyrabiaj 5 minut, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość jeszcze raz przerób i pozostaw na kolejne 30 minut.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 8 z 11

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 9 z 11

Rozwałkuj, wykrój małe prostokąty, smaruj farszem i zwijając formuj paszteciki. Paszteciki posmaruj żółtkiem.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 10 z 11

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut.

Barszcz czerwony z pasztecikami

Krok 11 z 11

Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY przygotuj wg przepisu na opakowaniu i podawaj z ciepłymi pasztecikami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Boże Narodzenie
  • Grzyby
  • Jajka
  • Lunch
  • Obiad
  • Przystawka
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pączki z konfiturą różaną

    Pączki z konfiturą różaną

    1 godz 46 min Średni
  • Pizza farmerska

    Pizza farmerska

    1 godz 10 min Łatwy
  • Pierogi pieczone ze szpinakiem i fetą

    Pierogi pieczone ze szpinakiem i fetą

    1 godz 12 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę

    Ciasto na pizzę

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu