Barszcz czerwony z pasztecikami
147min
Łatwy
2 opakowań
125 ml
Mleko
20 g
Drożdże
1 łyżeczka
Cukier
250 g
Mąka
1
Jajko
1
Żółtko
1 łyżeczka
Sól
2 łyżek
Masło
1
Żółtko
1 opakowanie
2
Cebula
200 g
Pieczarki
2 łyżek
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
8.4 g
Węglowodany
28.02 g
Tłuszcze
9.61 g
Wartość energetyczna
273.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
147 min
Krok 1
10 min
Cebule oraz pieczarki oczyść i drobno posiekaj.
Krok 2
25 min
Masło stop, dodaj cebule oraz pieczarki i duś do miękkości.
Krok 3
5 min
Dodaj Sos grzybowy jak staropolski Jak u Mamy WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
11 min
Jeżeli farsz jest bardzo gęsty dodaj odrobinę wody. Ostudź.
Krok 5
5 min
Mleko podgrzej, dodaj drożdże, cukier, łyżeczkę mąki i pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 6
5 min
Do mąki dodaj jajko, żółtko, sól, masło i drożdże.
Krok 7
35 min
Ciasto wyrabiaj 5 minut, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość jeszcze raz przerób i pozostaw na kolejne 30 minut.
Krok 8
1 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
Krok 9
15 min
Rozwałkuj, wykrój małe prostokąty, smaruj farszem i zwijając formuj paszteciki. Paszteciki posmaruj żółtkiem.
Krok 10
25 min
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut.
Krok 11
10 min
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY przygotuj wg przepisu na opakowaniu i podawaj z ciepłymi pasztecikami.
Przepyszny barszcz czerwony z pasztecikami przygotujesz szybko i łatwo, a danie to zachwyci domowników zwłaszcza podczas wigilijnej kolacji. Bo jeśli święta Bożego Narodzenia, to barszczu czerwonego z pasztecikami nie może zabraknąć w menu.
Przedstawiamy przepis na szybkie przygotowanie barszczyku, który będzie miał piękny, ciemny kolor i wspaniały aromat – po prostu wykorzystaj produkt Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. A paszteciki? Nic trudnego! Z przepisu dowiesz się, jak przygotować świąteczne paszteciki drożdżowe do barszczu. Kto lubi, może doprawić farsz szczyptą pieprzu ziołowego. Paszteciki można upiec w dowolnej formie: trójkątnych pierożków, okrągłych bułeczek lub zawijanych rogalików. Świąteczny barszcz czerwony z pasztecikami podawaj w bulionówkach lub głębokich miseczkach, a wierzch możesz dodatkowo udekorować majerankiem.
Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>
Przedstawiamy przepis na szybkie przygotowanie barszczyku, który będzie miał piękny, ciemny kolor i wspaniały aromat – po prostu wykorzystaj produkt Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. A paszteciki? Nic trudnego! Z przepisu dowiesz się, jak przygotować świąteczne paszteciki drożdżowe do barszczu. Kto lubi, może doprawić farsz szczyptą pieprzu ziołowego. Paszteciki można upiec w dowolnej formie: trójkątnych pierożków, okrągłych bułeczek lub zawijanych rogalików. Świąteczny barszcz czerwony z pasztecikami podawaj w bulionówkach lub głębokich miseczkach, a wierzch możesz dodatkowo udekorować majerankiem.
Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>
Komentarze 0