Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placki to doskonały sposób na wykorzystanie tego, co zostało nam po obiedzie lub co akurat mamy w lodówce. Także surówkę. Zaskoczeni? Przekonajcie się sami, że to pyszne rozwiązanie. Nic się nie zmarnuje. Placki warzywne z surówką i pieczarkami są naprawdę proste w przygotowaniu, a dodatek ketchupu WINIARY nada im jeszcze więcej charakteru. Smacznego!
Przygotowanie
11 min
Krok 1
2 min
W miseczce wymieszaj mąki, dodaj sos sojowy oraz tyle wody, żeby powstała masa (jak gęsta śmietana albo rzadki budyń).
Krok 2
1 min
Do masy dodaj pozostałą surówkę i starte na tarce pieczarki.
Krok 3
7 min
Na patelni rozgrzej olej, następnie wlej masę z surówką. Smaż placek z dwóch stron tak, żeby obie strony były zarumienione
Krok 4
1 min
Placek podawaj z drobno posiekanym szczypiorkiem i keczupem WINIARY.
Krok 1
z
4
W miseczce wymieszaj mąki, dodaj sos sojowy oraz tyle wody, żeby powstała masa (jak gęsta śmietana albo rzadki budyń).
Krok 2
z
4
Do masy dodaj pozostałą surówkę i starte na tarce pieczarki.
Krok 3
z
4
Na patelni rozgrzej olej, następnie wlej masę z surówką. Smaż placek z dwóch stron tak, żeby obie strony były zarumienione
Krok 4
z
4
Placek podawaj z drobno posiekanym szczypiorkiem i keczupem WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0