Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mięso z królika w warzywnym sosie

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Mięso z królika
2 
Ogórek kiszony
1 
Papryka czerwona
2 łyżek
Mąka pszenna
3 łyżek
Śmietana
3 łyżek
Olej
1 
Liść laurowy
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Papryka słodka mielona
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
56.14 g
Węglowodany
10.41 g
Tłuszcze
17.96 g
Wartość energetyczna
439.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, posiekać czosnek, włożyć mięso i zrumienić ze wszystkich stron.
Krok 2
30 min
Następnie przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, dodać liść laurowy i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3
5 min
Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę.
Krok 4
0 min
10 minut przed końcem gotowania dodać cebulę z papryką i dalej dusić.
Krok 5
5 min
Gdy mięso jest miękkie zagęścić sos mąką wymieszaną ze śmietaną i mieloną papryką, dodać pokrojone w plasterki ogórki, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso z królika w warzywnym sosie

Krok 1 z 5

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, posiekać czosnek, włożyć mięso i zrumienić ze wszystkich stron.

Mięso z królika w warzywnym sosie

Krok 2 z 5

Następnie przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, dodać liść laurowy i dusić pod przykryciem do miękkości.

Mięso z królika w warzywnym sosie

Krok 3 z 5

Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę.

Mięso z królika w warzywnym sosie

Krok 4 z 5

10 minut przed końcem gotowania dodać cebulę z papryką i dalej dusić.

Mięso z królika w warzywnym sosie

Krok 5 z 5

Gdy mięso jest miękkie zagęścić sos mąką wymieszaną ze śmietaną i mieloną papryką, dodać pokrojone w plasterki ogórki, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Delikatne mięso z królika, podane w warzywnym sosie jest świetną propozycją na niedzielny obiad dla całej rodziny. Przygotowanie całego dania zajmie nam nieco ponad godzinę, ale efekt jest warty każdej spędzonej nad nim minuty. Mięso jest bardzo delikatne i smaczne, a sam sos nada mu ciekawego posmaku. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika