Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Mięso mielone w waflu
Dodaj do CookBook

Mięso mielone w waflu

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest edytakkk
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
2 
Wafle tortowe
500  g
Mięso mielone
1 
Cebula
2  łyżeczek
Musztarda
1 
Bułka pszenna
1 
Jajko
5  łyżek
Bułka tarta
2 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.2 g
Wartość energetyczna
423.1 kcal
Tłuszcze
27.1 g
Białko
23.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nietypowy obiad czyli mięso mielone smażone w… waflu. Ten przepis odciśnie pozytywne piętno w Waszych domowych książkach kucharskich. Ciekawe połączenie kruchego wafla i miękkiego mięsa świetnie się uzupełnia. Z dodatkiem ketchupu łagodnego WINIARY da się również wyczuć nutę pomidorową, co całkowicie uzupełnia danie. Pycha!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    15 min
    Mięso mielone wkładamy do miski. Dodajemy jajko, ketchup, musztardę. Bułkę moczymy i już odciśniętą dodajemy do mięsa. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach (lub drobno siekamy) i dodajemy do mięsa. Wyrabiamy masę 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę mięsną dzielimy na pół. Wafle rozkładamy i na każdym rozprowadzamy połowę mięsa. Kładziemy jeden wafel na drugim, dociskamy.
  • Krok 2

    15 min
    Odstawiamy na 5-10 min, aby wafle mogły zmięknąć. Po tym czasie wafle zwijamy w roladę.
  • Krok 3

    5 min
    Tak przygotowaną roladę kroimy w plastry.
  • Krok 4

    10 min
    Olej rozgrzewamy na patelni. Plastry naszej rolady obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoto.
  • Krok 5

    10 min
    Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i podpiekamy 10 - 15 minut.
Mięso mielone w waflu

Krok 1 z 5

Mięso mielone wkładamy do miski. Dodajemy jajko, ketchup, musztardę. Bułkę moczymy i już odciśniętą dodajemy do mięsa. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach (lub drobno siekamy) i dodajemy do mięsa. Wyrabiamy masę 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę mięsną dzielimy na pół. Wafle rozkładamy i na każdym rozprowadzamy połowę mięsa. Kładziemy jeden wafel na drugim, dociskamy.

Mięso mielone w waflu

Krok 2 z 5

Odstawiamy na 5-10 min, aby wafle mogły zmięknąć. Po tym czasie wafle zwijamy w roladę.

Mięso mielone w waflu

Krok 3 z 5

Tak przygotowaną roladę kroimy w plastry.

Mięso mielone w waflu

Krok 4 z 5

Olej rozgrzewamy na patelni. Plastry naszej rolady obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoto.

Mięso mielone w waflu

Krok 5 z 5

Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i podpiekamy 10 - 15 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mięso mielone w sosie śmietanowym

    Mięso mielone w sosie śmietanowym

    45 min Łatwy
  • Mięso mielone z ryżem po meksykańsku

    Mięso mielone z ryżem po meksykańsku

    26 min Łatwy
  • Mięso z królika w warzywnym sosie

    Mięso z królika w warzywnym sosie

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu