Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mięso mielone w sosie śmietanowym

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Mięso mielone wieprzowe
0.5 
Cebula
1 łyżeczka
Słodka papryka
2 łyżeczek
Zioła prowansalskie
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Pieprz
1 szczypta
Gałka muszkatołowa
1 trochę
Olej
2 łyżek
Mąka pszenna
0.5 szklanka
Śmietanka Kremówka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
470.63 kcal
Węglowodany
6.98 g
Białko
23.25 g
Tłuszcze
38.72 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę w płynie, posiekany czosnek, mieloną paprykę, zioła, pieprz i gałkę muszkatołową.
Krok 2
10 min
Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie.
Krok 3
5 min
Mięso oprószyć mąką, wymieszać.
Krok 4
5 min
Do mięsa wlać śmietanę i pół szklanki wody.
Krok 5
20 min
Wszystko zagotować, cały czas mieszając. Podawać np.z makaronem.
Mięso mielone w sosie śmietanowym

Krok 1 z 5

Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę w płynie, posiekany czosnek, mieloną paprykę, zioła, pieprz i gałkę muszkatołową.

Mięso mielone w sosie śmietanowym

Krok 2 z 5

Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie.

Mięso mielone w sosie śmietanowym

Krok 3 z 5

Mięso oprószyć mąką, wymieszać.

Mięso mielone w sosie śmietanowym

Krok 4 z 5

Do mięsa wlać śmietanę i pół szklanki wody.

Mięso mielone w sosie śmietanowym

Krok 5 z 5

Wszystko zagotować, cały czas mieszając. Podawać np.z makaronem.

Mięso mielone w sosie śmietanowym to dobry pomysł na obiad dla całej rodziny. Dzięki śmietanie, sos ma zachęcającą konsystencję i delikatność. Dodatek słodkiej papryki oraz przypraw zapewnia różnorodność smakową, która pozytywnie zaskoczy domowników. Dodajmy również przyprawę do zup, sosów i sałatek WINIARY, aby wydobyć z sosu to, co najlepsze. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika