Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotowane warzywa pokrój w dużą kostkę. Śledzia pokrój w paski i dodaj do warzyw. Ogórki kiszone i konserwowe pokrój w półplasterki. Cebulę drobno posiekaj. Fasolę odcedź. Śliwki pokrój na mniejsze kawałki. Jabłko obierz i pokrój w kostkę.
Wszystkie składniki umieść w misce i delikatnie wymieszaj. Dodaj kapary oraz grzyby (jeśli są duże to pokrój je na mniejsze części).
W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą Majonez Dekoracyjny WINIARY ze śmietaną, musztardą oraz solą i pieprzem. Powstały sos połącz z sałatką i delikatnie wymieszaj.
Do sałatki możesz również dodać ugotowane na twardo jajka, szczypiorek, natkę pietruszki. Proporcje składników dopasuj do własnych preferencji smakowych.