Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Japoński omlet tamagoyaki
Dodaj do CookBook

Japoński omlet tamagoyaki

(0)
10 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Jajko
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1  łyżeczka
Sos sojowy
1  łyżeczka
Cukier
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.6 g
Wartość energetyczna
99.1 kcal
Tłuszcze
7.3 g
Białko
6.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Japoński omlet tamagoyaki to danie, które odzwierciedla harmonię smaku i wyjątkową technikę kulinarną wykorzystywaną w kuchni azjatyckiej. Tajemnicą smaku jest prostota i niewielka ilość składników, które razem tworzą harmonijną całość. Chcesz zaskoczyć czymś swoich bliskich? Przygotuj dla nich japoński omlet tamagoyaki według naszego przepisu.


Japoński omlet tamagoyaki – azjatyckie śniadanie lub przekąska dla fanów orientalnej kuchni

Odkryj razem z nami tajniki azjatyckich potraw. Tamagoyaki, czyli japoński omlet jest często podawany jako element tradycyjnego śniadania, w bento jako przekąska lub jako dodatek do sushi.

Tym, co wyróżnia japoński omlet tamagoyaki jest sposób jego przygotowania, który wymaga nieco precyzji i cierpliwości, ale efekt końcowy zdecydowanie jest tego wart. Jajka smażymy powoli, wylewając na patelnię cienką warstwę, a następnie odsuwając usmażoną część i wlewając kolejną porcję rozmieszanych jajek. Taki sposób przygotowania powoduje, że omlet jest delikatny i ma wielowarstwową strukturę. Tamagoyaki to doskonały przykład japońskiej kuchni, gdzie prostota składników łączy się z mistrzowską techniką, tworząc danie, które jest smaczne, niebanalne i eleganckie.

Przygotowanie

10 min
  • Krok 1

    1 min
    Jajka wybij do miski i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 2

    1 min
    Dodaj przyprawę MAGGI, cukier i sos sojowy i wymieszaj.
  • Krok 3

    1 min
    Rozgrzej patelnię na średniej mocy i posmaruj odrobiną oleju.
  • Krok 4

    5 min
    Na patelnię wlej cienką warstwę jajek, jak na cienkie naleśniki. Kiedy wierzch będzie niemal ścięty, zacznij zwijać omlet. Kiedy zwiniesz ¾ przesuń omlet na przeciwną stronę patelni, a następnie wylej kolejną cienką porcję jajek. Kiedy te będą ścięte, ponownie zwiń omlet. Wylej kolejną porcję jajek i tak, aż do wyczerpania składników.
  • Krok 5

    2 min
    Kiedy omlet będzie już całkowicie zwinięty, dokładnie zrumień go z każdej strony.
Japoński omlet tamagoyaki

Krok 1 z 5

Jajka wybij do miski i dokładnie wymieszaj.

Japoński omlet tamagoyaki

Krok 2 z 5

Dodaj przyprawę MAGGI, cukier i sos sojowy i wymieszaj.

Japoński omlet tamagoyaki

Krok 3 z 5

Rozgrzej patelnię na średniej mocy i posmaruj odrobiną oleju.

Japoński omlet tamagoyaki

Krok 4 z 5

Na patelnię wlej cienką warstwę jajek, jak na cienkie naleśniki. Kiedy wierzch będzie niemal ścięty, zacznij zwijać omlet. Kiedy zwiniesz ¾ przesuń omlet na przeciwną stronę patelni, a następnie wylej kolejną cienką porcję jajek. Kiedy te będą ścięte, ponownie zwiń omlet. Wylej kolejną porcję jajek i tak, aż do wyczerpania składników.

Japoński omlet tamagoyaki

Krok 5 z 5

Kiedy omlet będzie już całkowicie zwinięty, dokładnie zrumień go z każdej strony.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia japońska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Makowiec japoński

    Makowiec japoński

    1 godz 20 min Łatwy
  • Omlet japoński tamago-yaki

    Omlet japoński tamago-yaki

    15 min Łatwy
  • Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

    Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

    28 min Łatwy
  • Sernik japoński

    Sernik japoński

    1 godz 39 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu