Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki
Dodaj do CookBook

Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

(0)
28 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Bakłażan
50  g
Cebula dymka
1  łyżka
Sezam biały
3  łyżek
Olej
15  g
Pasta miso
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na… Kurczak po Japońsku Teriyaki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
50.8 g
Wartość energetyczna
547.6 kcal
Tłuszcze
30.7 g
Białko
19.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kochasz kuchnię japońską? W takim razie zdecydowanie powinieneś wypróbować nasz przepis na bakłażana miso z dodatkiem pasty WINIARY Pomysł na… Kurczaka po Japońsku Teriyaki. Bardzo proste i pyszne danie w kilkanaście minut!

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C grzanie góra/dół (160°C termoobieg).
  • Krok 2

    4 min
    Bakłażany umyj, przekrój na pół. Środek ponacinaj na głębokość ok. 1 cm na kształt kratki.
  • Krok 3

    5 min
    Rozgrzej olej na patelni i usmaż bakłażany z obu stron. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Na papierze połóż bakłażana rozcięciem do góry.
  • Krok 4

    17 min
    Wymieszaj jasną pastę miso z pastą WINIARY Pomysł na… Kurczaka po Japońsku Teriyaki i posmaruj nią bakłażany. Posyp sezamem na wierzchu i piecz w piekarniku przez około 15 minut, aż bakłażany będą miękkie.
  • Krok 5

    1 min
    Dymkę umyj i pokrój ukośnie w krążki. Podawaj bakłażany udekorowane dymką.
Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

Krok 1 z 5

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180°C grzanie góra/dół (160°C termoobieg).

Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

Krok 2 z 5

Krok 2

Bakłażany umyj, przekrój na pół. Środek ponacinaj na głębokość ok. 1 cm na kształt kratki.

Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

Krok 3 z 5

Krok 3 Krok 3 Krok 3 Krok 3

Rozgrzej olej na patelni i usmaż bakłażany z obu stron. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Na papierze połóż bakłażana rozcięciem do góry.

Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

Krok 4 z 5

Krok 4

Wymieszaj jasną pastę miso z pastą WINIARY Pomysł na… Kurczaka po Japońsku Teriyaki i posmaruj nią bakłażany. Posyp sezamem na wierzchu i piecz w piekarniku przez około 15 minut, aż bakłażany będą miękkie.

Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

Krok 5 z 5

Krok 5 Krok 5

Dymkę umyj i pokrój ukośnie w krążki. Podawaj bakłażany udekorowane dymką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia japońska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Makowiec japoński

    Makowiec japoński

    1 godz 20 min Łatwy
  • Omlet japoński tamago-yaki

    Omlet japoński tamago-yaki

    15 min Łatwy
  • Sernik japoński

    Sernik japoński

    1 godz 39 min Średni
  • Japoński omlet tamagoyaki

    Japoński omlet tamagoyaki

    10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu