Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt
Omlet japoński tamago-yaki

Omlet japoński tamago-yaki

(0)
15min
Łatwy

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Jajko
3  łyżek
Sos sojowy
1  łyżeczka
Ocet ryżowy
15  g
Cukier
25  g
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.47 g
Węglowodany
10.17 g
Tłuszcze
17.41 g
Wartość energetyczna
242.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szukasz pomysłu na śniadanie z jajkami, które zaskoczy Twoich bliskich? Mamy coś w sam raz na leniwe, sobotnie śniadanie. Nasz omlet po japońsku to ciekawy pomysł na pierwszy posiłek albo na ciepłą przekąskę, którą możesz zjeść ze swoimi ulubionymi dodatkami. Chcesz wiedzieć, jak zrobić taki omlet? Nie przegap tego przepisu!


Prosty przepis na omlet po japońsku

Spróbuj urozmaicić swoje śniadanie ciekawym przepisem na pyszny omlet japoński. Jest on znany głównie w Japonii, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przygotować go w domu. Nie potrzebujesz trudno dostępnych składników. Bazą są oczywiście jajka, sos sojowy, ocet ryżowy i cukier. Wystarczy wszystkie te składniki dobrze ze sobą wymieszać, żeby masa była puszysta, a następnie usmażyć japoński omlet partiami, aż do wykorzystania całej masy. Po usmażeniu możesz urozmaicić to danie ulubionymi składnikami, np. świeżymi lub pieczonymi warzywami, smażonym szpinakiem albo pastą warzywną. Wybierz to, co lubisz najbardziej. Tylko tyle i już po 15 minutach pyszne śniadanie gotowe. Smacznego!

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    1 min
    Jajka wymieszaj z sosem sojowym i octem ryżowym, dodaj cukier.
  • Krok 2

    4 min
    Lekko ubij jajka trzepaczką, aby napowietrzyć masę.
  • Krok 3

    2 min
    Patelnię posmaruj masłem i rozgrzej. Na gorącą patelnię wlej trochę mieszanki jajecznej, aby usmażyć cienki omlet.
  • Krok 4

    3 min
    Gdy jajka się zetną, złóż dwie przeciwległe krawędzie do środka. Następnie złóż omlet wzdłuż na pół. Powstały rulonik przesuń na sam brzeg patelni, a na wolną część wylej kolejną porcję mieszanki jajecznej. Jeden brzeg nowego omletu powinien przylegać do pierwszego. Omlet japoński tamago-yaki
  • Krok 5

    5 min
    Gdy drugi omlet trochę się zetnie, połącz go z pierwszym. Powtarzaj te kroki, aż wykorzystasz całą masę jajeczną. Teraz pokrój omlet w plasterki i rozłóż na dużym talerzu. Smacznego!
Omlet japoński tamago-yaki

Krok 1 z 5

Jajka wymieszaj z sosem sojowym i octem ryżowym, dodaj cukier.

Omlet japoński tamago-yaki

Krok 2 z 5

Lekko ubij jajka trzepaczką, aby napowietrzyć masę.

Omlet japoński tamago-yaki

Krok 3 z 5

Patelnię posmaruj masłem i rozgrzej. Na gorącą patelnię wlej trochę mieszanki jajecznej, aby usmażyć cienki omlet.

Omlet japoński tamago-yaki

Krok 4 z 5

Gdy jajka się zetną, złóż dwie przeciwległe krawędzie do środka. Następnie złóż omlet wzdłuż na pół. Powstały rulonik przesuń na sam brzeg patelni, a na wolną część wylej kolejną porcję mieszanki jajecznej. Jeden brzeg nowego omletu powinien przylegać do pierwszego.

Omlet japoński tamago-yaki

Krok 5 z 5

Gdy drugi omlet trochę się zetnie, połącz go z pierwszym. Powtarzaj te kroki, aż wykorzystasz całą masę jajeczną. Teraz pokrój omlet w plasterki i rozłóż na dużym talerzu. Smacznego!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Inny
  • Kuchnia japońska
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

  • Ryba smażona w mące

    Ryba smażona w mące

    23 min Łatwy
  • Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

    Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

    20 min Łatwy
  • Makaron w sosie z boczkiem i pieczarkami

    Makaron w sosie z boczkiem i pieczarkami

    27 min Łatwy
  • Makaron z jajkiem i serem

    Makaron z jajkiem i serem

    15 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu