Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omlet z grzybami

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos pieczeniowy jasny
1 
Cebula
1 Płaska łyżka
Masło
8 
Pieczarki
1 
Pierś Z Kurczaka
8 
Jajko
8 łyżek
Mleko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
25.31 g
Węglowodany
5.18 g
Tłuszcze
17.17 g
Wartość energetyczna
279.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Cebulę i pieczarki oczyść. Cebulę pokrój w półplasterki, pieczarki na ćwiartki, a filet w dużą kostkę.
Krok 2
10 min
Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki i mięso, duś do odparowania wody.
Krok 3
5 min
Wlej 1 szklankę wrzącej wody, wsyp sos pieczeniowy, rozprowadź, gotuj 3 minuty, zestaw z ognia.
Krok 4
10 min
Usmaż cztery omlety. Każdy z dwóch jajek, dwóch łyżek mleka, odrobiny soli i pieprzu.
Krok 5
5 min
Na każdy nałóż porcję farszu grzybowego.
Omlet z grzybami

Krok 1 z 5

Cebulę i pieczarki oczyść. Cebulę pokrój w półplasterki, pieczarki na ćwiartki, a filet w dużą kostkę.

Omlet z grzybami

Krok 2 z 5

Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki i mięso, duś do odparowania wody.

Omlet z grzybami

Krok 3 z 5

Wlej 1 szklankę wrzącej wody, wsyp sos pieczeniowy, rozprowadź, gotuj 3 minuty, zestaw z ognia.

Omlet z grzybami

Krok 4 z 5

Usmaż cztery omlety. Każdy z dwóch jajek, dwóch łyżek mleka, odrobiny soli i pieprzu.

Omlet z grzybami

Krok 5 z 5

Na każdy nałóż porcję farszu grzybowego.


Szukasz wieczornej inspiracji na kolację? Smaczny i łatwy w przygotowaniu omlet z grzybami i kawałkami soczystego fileta to idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy nie mają czasu na wielogodzinne stanie w kuchni, ale jednocześnie lubią zjeść ciekawy i niestandardowy posiłek.

Wszystkie składniki dusimy w Sosie pieczeniowym delikatnym Na Każdy Dzień WINIARY i tak przygotowanym farszem wypełniamy usmażone na patelni omlety. Omlet z grzybami jest tak szybki w przygotowaniu, że możesz śmiało dodać go do swojego menu na wypadek odwiedzin niezapowiedzianych gości.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika