Omlet z ziemniakami
15min
Łatwy
8
Jajko
4
płaskich łyżek
Mleko
4
Ziemniaki
200
g
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
4
płaskich łyżek
Szczypiorek
2
płaskich łyżek
Masło
2
płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
200
g
Pomidory
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Jajka wybij do miski, dodaj mleko i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, dokładnie połącz.
Krok 2
5 min
Ziemniaki ugotuj, a potem pokrój w plastry. Szynkę pokrój w paski i razem z ziemniakami dodaj do jajek.
Krok 3
0 min
Na patelni rozgrzej po łyżce masła i oleju, wlej połowę masy i usmaż omlet. Tak samo postąp z pozostałą masą.
Krok 4
1 min
Przed podaniem posyp szczypiorkiem i udekoruj połówkami pomidorków.
Sposób na niezwykle pożywne, węglowodanowo-białkowe śniadanie, czyli omlet z ziemniakami. Masę jajeczną wzbogacamy o plasterki ziemniaków i szynkę, a następnie omlet z ziemniakami smażymy na maśle i oleju. Omlet podawaj z zielonym dodatkiem szczypiorku, a także w towarzystwie pomidorków. Omlet z ziemniakami to śniadanie idealne na rozpoczęcie intensywnego dnia!
Komentarze 0