Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

(0)
36min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest MAMA54
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko
4  dag
Boczek wędzony
5  dag
Kiełbasa wiejska
1 
Cebula
1  łyżka
Posiekany szczypiorek
1  łyżka
Mleko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.85 g
Węglowodany
4.67 g
Tłuszcze
33.06 g
Wartość energetyczna
377.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
15 min
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać, kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki i razem z cebulą dodać do usmażonego boczku, wszystko razem chwilę podsmażyć.
Krok 2
10 min
Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, szczyptę soli, pieprzu i roztrzepać widelcem. Następnie wsypać posiekany szczypior, wymieszać.
Krok 3
10 min
Jajka wlać na patelnię z kiełbasą, zamieszać, położyć na małym ogniu i smażyć pod przykryciem aż jajka się zetną i zacznie odstawać od patelni.
Krok 4
1 min
Usmażony omlet zsunąć na talerz i pokroić na mniejsze kawałki.
Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 1 z 4

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać, kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki i razem z cebulą dodać do usmażonego boczku, wszystko razem chwilę podsmażyć.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 2 z 4

Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, szczyptę soli, pieprzu i roztrzepać widelcem. Następnie wsypać posiekany szczypior, wymieszać.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 3 z 4

Jajka wlać na patelnię z kiełbasą, zamieszać, położyć na małym ogniu i smażyć pod przykryciem aż jajka się zetną i zacznie odstawać od patelni.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 4 z 4

Usmażony omlet zsunąć na talerz i pokroić na mniejsze kawałki.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku jest świetnym pomysłem na śniadanie. Przygotujesz go w zaledwie 20 minut z zaledwie kilku składników. Przygotowany w taki sposób omlet jest smaczny i sycący na wiele godzin. Możesz go zjeść od razu lub spakować do pudełka i spożyć w pracy lub szkole.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

25 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
25 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
14.9g / 15%
Węglowodany
4.7g / 5%
Tłuszcze
33.1g / 79%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha