Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

0
36 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko
4 dag
Boczek wędzony
5 dag
Kiełbasa wiejska
1 
Cebula
1 łyżka
Posiekany szczypiorek
1 łyżka
Mleko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.85 g
Wartość energetyczna
377.7 kcal
Węglowodany
4.67 g
Tłuszcze
33.06 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
15 min
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać, kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki i razem z cebulą dodać do usmażonego boczku, wszystko razem chwilę podsmażyć.
Krok 2
10 min
Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, szczyptę soli, pieprzu i roztrzepać widelcem. Następnie wsypać posiekany szczypior, wymieszać.
Krok 3
10 min
Jajka wlać na patelnię z kiełbasą, zamieszać, położyć na małym ogniu i smażyć pod przykryciem aż jajka się zetną i zacznie odstawać od patelni.
Krok 4
1 min
Usmażony omlet zsunąć na talerz i pokroić na mniejsze kawałki.
Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 1 z 4

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać, kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki i razem z cebulą dodać do usmażonego boczku, wszystko razem chwilę podsmażyć.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 2 z 4

Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, szczyptę soli, pieprzu i roztrzepać widelcem. Następnie wsypać posiekany szczypior, wymieszać.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 3 z 4

Jajka wlać na patelnię z kiełbasą, zamieszać, położyć na małym ogniu i smażyć pod przykryciem aż jajka się zetną i zacznie odstawać od patelni.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 4 z 4

Usmażony omlet zsunąć na talerz i pokroić na mniejsze kawałki.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku jest świetnym pomysłem na śniadanie. Przygotujesz go w zaledwie 20 minut z zaledwie kilku składników. Przygotowany w taki sposób omlet jest smaczny i sycący na wiele godzin. Możesz go zjeść od razu lub spakować do pudełka i spożyć w pracy lub szkole.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika