Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku
Dodaj do CookBook

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

(0)
36 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest MAMA54
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Jajko
4  dag
Boczek wędzony
5  dag
Kiełbasa wiejska
1 
Cebula
1  łyżka
Posiekany szczypiorek
1  łyżka
Mleko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.7 g
Wartość energetyczna
377.7 kcal
Tłuszcze
33.1 g
Białko
14.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku to doskonała propozycja śniadaniowa, która coraz częściej pojawia się w wielu polskich domach. Czemu tak się dzieje? Głównie ze względu na to, że danie jest łatwe do przygotowania i poradzą sobie z nim nawet te osoby, które nigdy wcześniej nie zabierały się za przygotowywanie śniadań, obiadów czy też kolacji. Omlet możesz jednak spożyć nie tylko na śniadanie, ale również w ramach szybkiej wieczornej przekąski, np. po ciężkim dniu w pracy. Wszystko zależy wyłącznie od Ciebie.


Omlet z boczkiem i cebulą - doskonały smak, niewiele składników i uniwersalność

Omlet z boczkiem i cebulą to danie, które zaskoczy Cię swoim wyjątkowym smakiem. Możesz mieć pewność, że jeśli po nie sięgniesz, będziesz mieć później sporo energii do działania, np. w pracy czy też podczas realizowania obowiązków domowych. Zapewnisz sobie wewnętrzne "paliwo" i lepiej przygotujesz się do treningów czy też zawodów sportowych. Omlet z boczkiem i cebulą możesz podawać nie tylko na co dzień, ale też w momencie, gdy odwiedzą Cię goście, np. w ramach organizowanej uroczystości czy też luźnego spotkania ze znajomymi. To sycące i łatwe do przygotowanie danie, które z pewnością Cię nie rozczaruje. Do jego przygotowania nie potrzebujesz wielu składników (prawdopodobnie wszystkie posiadasz w swojej lodówce), a więc jest nie tylko uniwersalne, ale też tanie. Godne podkreślenia jest to, że omlet możesz doprawić w dowolnie wybrany sposób. Sięgnij m.in. po pieprz, sól, majeranek, oregano, granulowany czosnek, szczypiorek czy też słodką paprykę. To potrawa, która zasmakuje dorosłym, jak i dzieciom.


Przepis na omlet z kiełbasą i cebulą - idealne danie na wynos oraz krótki czas przygotowania

Na całe szczęście przepis na omlet z kiełbasą i cebulą można zaliczyć do kategorii bardzo łatwych dań śniadaniowych. Jeśli zajdzie taka potrzeba, omlet możesz sobie spakować w starannie przygotowane pudełko i zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnię w formie II śniadania. Sprawdzi się też w trakcie podróży. Po jego zjedzeniu na pewno nie będziesz głodny i zaspokoisz swój apetyt na kilka długich godzin. Omlet zachwyci Cię przede wszystkim swoim smakiem i aromatem, ale też krótkim czasem przygotowania. Nie musisz wstawać godzinę wcześniej, aby przygotować dla siebie i bliskich pyszne śniadanie. Danie przygotujesz zaledwie w kilkanaście minut, a jednocześnie zagwarantujesz sobie niezapomniane doznania smakowe. Od tej pory omlet stanie się jednym z Twoich ulubionych dań i będziesz je polecać swoim kolegom z pracy oraz znajomym.

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    15 min
    Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać, kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki i razem z cebulą dodać do usmażonego boczku, wszystko razem chwilę podsmażyć.
  • Krok 2

    10 min
    Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, szczyptę soli, pieprzu i roztrzepać widelcem. Następnie wsypać posiekany szczypior, wymieszać.
  • Krok 3

    10 min
    Jajka wlać na patelnię z kiełbasą, zamieszać, położyć na małym ogniu i smażyć pod przykryciem aż jajka się zetną i zacznie odstawać od patelni.
  • Krok 4

    1 min
    Usmażony omlet zsunąć na talerz i pokroić na mniejsze kawałki.
Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 1 z 4

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać, kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki i razem z cebulą dodać do usmażonego boczku, wszystko razem chwilę podsmażyć.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 2 z 4

Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, szczyptę soli, pieprzu i roztrzepać widelcem. Następnie wsypać posiekany szczypior, wymieszać.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 3 z 4

Jajka wlać na patelnię z kiełbasą, zamieszać, położyć na małym ogniu i smażyć pod przykryciem aż jajka się zetną i zacznie odstawać od patelni.

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Krok 4 z 4

Usmażony omlet zsunąć na talerz i pokroić na mniejsze kawałki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Śniadanie
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Omlet cesarski

    Omlet cesarski

    20 min Łatwy
  • Omlet na słodko z dżemem

    Omlet na słodko z dżemem

    23 min Łatwy
  • Omlet bez jajek

    Omlet bez jajek

    22 min Łatwy
  • Omlet z dżemem

    Omlet z dżemem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu