Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czy wiesz, że makowiec możesz przygotować również z jabłkami? Przepis na oryginalny makowiec japoński na pewno zachwyci niejednego fana makowych słodkości. Wystarczy spróbować, aby przekonać się, czy jabłkowa nuta w makowcu to coś, czego zawsze brakowało Ci w tradycyjnym wydaniu tego smacznego ciasta.
Przygotowanie
80 min
Krok 1
10 min
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami oraz kaszą manną.
Krok 2
15 min
Połączyć masę makową i utarte żółtka. Dodać starte na grubej tarce jabłka. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę z białek.
Krok 3
50 min
yłożyć na blachę. Piec w temperaturze 220 stopni przez około 50 minut.
Krok 4
5 min
Po wystygnieciu zalać czekoladą i posypać orzeszkami.
Krok 1
z
4
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami oraz kaszą manną.
Krok 2
z
4
Połączyć masę makową i utarte żółtka. Dodać starte na grubej tarce jabłka. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę z białek.
Krok 3
z
4
yłożyć na blachę. Piec w temperaturze 220 stopni przez około 50 minut.
Krok 4
z
4
Po wystygnieciu zalać czekoladą i posypać orzeszkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
I
Iza
tragedia,zal składników
Winiary
Expert
Izo, dziękujemy za komentarz i prosimy o więcej szczegółów, byśmy mogli poprawić przepis - czego Twoim zdaniem jest za dużo, a czego za mało?
Komentarze 1