Makowiec zawijany w cieście francuskim
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Ciasto francuskie rozwinąć. Masę makową w całości rozsmarować na cieście francuskim. Ciasto delikatnie zwinąć. Jajka roztrzepać i rozsmarować na cieście. Oprószyć cukrem waniliowy.
Krok 2
1 min
Wstawić do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni i piec około 30 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Pokroić na kromeczki i podawać.
Masz ochotę na pyszne ciasto z makiem, ale masz niewiele czasu, aby je przygotować? Z odsieczą przyjdzie Ci gotowe ciasto francuskie, dzięki któremu w kilka chwil wyczarujesz makowiec zawijany w cieście francuskim. Masę makową zawiń w ciasto francuskie, wierzch posmaruj rozbełtanym jajkiem, oprósz Cukrem wanilinowym WINIARY, wstaw do piekarnika i przygotuj się na pyszny makowiec z chrupiącą skórką!
Komentarze 0