Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na pyszne ciasto z makiem, ale masz niewiele czasu, aby je przygotować? Z odsieczą przyjdzie Ci gotowe ciasto francuskie, dzięki któremu w kilka chwil wyczarujesz makowiec zawijany w cieście francuskim. Masę makową zawiń w ciasto francuskie, wierzch posmaruj rozbełtanym jajkiem, oprósz Cukrem wanilinowym WINIARY, wstaw do piekarnika i przygotuj się na pyszny makowiec z chrupiącą skórką!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Ciasto francuskie rozwinąć. Masę makową w całości rozsmarować na cieście francuskim. Ciasto delikatnie zwinąć. Jajka roztrzepać i rozsmarować na cieście. Oprószyć cukrem waniliowy.
Krok 2
1 min
Wstawić do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni i piec około 30 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Pokroić na kromeczki i podawać.
Krok 3
1 min
Tak przygotowany makowiec świetnie smakuje z dodatkiem lodów waniliowych lub odrobiną bitej śmietany.
Krok 1
z
3
Ciasto francuskie rozwinąć. Masę makową w całości rozsmarować na cieście francuskim. Ciasto delikatnie zwinąć. Jajka roztrzepać i rozsmarować na cieście. Oprószyć cukrem waniliowy.
Krok 2
z
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni i piec około 30 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Pokroić na kromeczki i podawać.
Krok 3
z
3
Tak przygotowany makowiec świetnie smakuje z dodatkiem lodów waniliowych lub odrobiną bitej śmietany.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0