Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Makowiec zawijany w cieście francuskim

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Łukasz15
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy
1 
Ciasto Francuskie
1  puszka
Masa makowa
1 
Jajko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.27 g
Węglowodany
32.37 g
Tłuszcze
18.07 g
Wartość energetyczna
332.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masz ochotę na pyszne ciasto z makiem, ale masz niewiele czasu, aby je przygotować? Z odsieczą przyjdzie Ci gotowe ciasto francuskie, dzięki któremu w kilka chwil wyczarujesz makowiec zawijany w cieście francuskim. Masę makową zawiń w ciasto francuskie, wierzch posmaruj rozbełtanym jajkiem, oprósz Cukrem wanilinowym WINIARY, wstaw do piekarnika i przygotuj się na pyszny makowiec z chrupiącą skórką!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    10 min
    Ciasto francuskie rozwinąć. Masę makową w całości rozsmarować na cieście francuskim. Ciasto delikatnie zwinąć. Jajka roztrzepać i rozsmarować na cieście. Oprószyć cukrem waniliowy.
  • Krok 2

    1 min
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni i piec około 30 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Pokroić na kromeczki i podawać.
  • Krok 3

    1 min
    Tak przygotowany makowiec świetnie smakuje z dodatkiem lodów waniliowych lub odrobiną bitej śmietany.
Makowiec zawijany w cieście francuskim

Krok 1 z 3

Ciasto francuskie rozwinąć. Masę makową w całości rozsmarować na cieście francuskim. Ciasto delikatnie zwinąć. Jajka roztrzepać i rozsmarować na cieście. Oprószyć cukrem waniliowy.

Makowiec zawijany w cieście francuskim

Krok 2 z 3

Wstawić do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni i piec około 30 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Pokroić na kromeczki i podawać.

Makowiec zawijany w cieście francuskim

Krok 3 z 3

Tak przygotowany makowiec świetnie smakuje z dodatkiem lodów waniliowych lub odrobiną bitej śmietany.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Gofry pieczone w piekarniku

    33 min Łatwy
  • Tarta ze szpinakiem i łososiem

    4 godz 10 min Łatwy
  • Ciasto francuskie z jabłkami i orzechami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Ciasto zatapiane

    2 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu