Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Azjatyckie przekąski to coś w sam raz dla fanów kuchni świata. Jeśli też lubisz urozmaicać swoje menu takimi propozycjami i chcesz odkrywać nowe smaki, mamy dla Ciebie przepis na sajgonki wegetariańskie. To prawdziwa uczta dla podniebienie – pełna autentycznych smaków i aromatów wprost z Azji.
Wegetariańskie sajgonki – przepis na bogactwo smaków w każdym kęsie
Wybierz się z nami w kulinarną podróż do Azji. Nawet nie musisz pakować walizki, wystarczy tylko wycieczka do sklepu (najlepiej takiego z azjatyckimi produktami) po niezbędne składniki i możemy zaczynać. Przygotowanie naszych wegetariańskich sajgonek jest nieco czasochłonne – głównie ze względu na ilość składników, które trzeba zamarynować, pokroić lub ugotować. Ale ostateczny efekt zdecydowanie jest wart każdej minuty w kuchni. Chrupiąca skórka zrobiona z papieru ryżowego i soczyste nadzienie, wypełnione kolorowymi warzywami, tworzą prawdziwy festiwal smaków.
Tak przygotowane sajgonki wegetariańskie świetnie sprawdzą się jako przekąska na imprezę, wieczór filmowy lub tematyczny. To małe co nieco nie tylko zachwyca wyglądem, ale przede wszystkim intensywnością smaków i aromatów. Trudno przejść obok nich obojętnie.