Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso mielone podsmażyć na tłuszczu, potem przełożyć do garnka.
Marchewkę obrać, opłukać, pokroić w cienkie słupki.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w drobną kostkę
Zmiażdżyć czosnek. Przełożyć pokrojone składniki i czosnek do mięsa podsmażonego. Liście kapusty umyć, osączyć, pokroić na drobne kawałki, dodać do mięsa. Wszystko razem dusić na wolnym ogniu.
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedzić na sicie, dodać do mięsa.
Pod koniec dodać do smażących się sos sojowy i bulion WINIARY, doprawić ostrą papryką, dusić jeszcze przez parę minut.
Następnie na płaski talerz wlać ciepłą wodę, kłaść do wody po jednym papierze ryżowym po 10-15 sek. Wyjmować papier ryżowy na deskę.
Kłaść nadzienie na papier, posypać kolendrą, zwijać jak krokiety i smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać sajgonki z sosem słodko-kwaśnym.