Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kanapka z pastą z tuńczyka
Dodaj do CookBook

Kanapka z pastą z tuńczyka

(0)
15 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Majonez z olejem awokado WINIARY
1  puszka
Tuńczyk w puszce
1  łyżka
Szczypiorek
trochę
Sok z cytryny do smaku
trochę
Sól i pieprz do smaku
4  plastrów
Chleb pszenny
1 
Jajko ugotowane na twardo
trochę
Czarne oliwki
1  pęczek
Szpinak baby
1 
Dojrzałe awokado
trochę
Cebula czerwona (opcjonalnie)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
35.6 g
Wartość energetyczna
737.3 kcal
Tłuszcze
49.8 g
Białko
38.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    Tuńczyka wymieszaj z majonezem, szczypiorkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Rozgnieć przy pomocy widelca na pastę lub zblenduj mikserem.
  • Krok 2

    3 min
    Jajko pokrój w plastry. Awokado pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Oliwki pokrój w plasterki.
  • Krok 3

    2 min
    Pieczywo posmaruj odrobiną majonezu z jednej strony, a następnie zrumień z drugiej strony na suchej patelni.
  • Krok 4

    3 min
    Niezrumienioną stronę dwóch kromek posmaruj pastą z tuńczyka. Dodaj szpinak, plastry awokado i jajka. Wierzch posyp oliwkami i opcjonalnie czerwoną cebulą.
  • Krok 5

    2 min
    Pozostałe kromki pieczywa posmaruj majonezem i przykryj nimi kanapki. Kanapki możesz przekroić na połowę, na dwa trójkąty, aby łatwiej było je jeść.
Kanapka z pastą z tuńczyka

Krok 1 z 5

Tuńczyka wymieszaj z majonezem, szczypiorkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Rozgnieć przy pomocy widelca na pastę lub zblenduj mikserem.

Kanapka z pastą z tuńczyka

Krok 2 z 5

Jajko pokrój w plastry. Awokado pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Oliwki pokrój w plasterki.

Kanapka z pastą z tuńczyka

Krok 3 z 5

Pieczywo posmaruj odrobiną majonezu z jednej strony, a następnie zrumień z drugiej strony na suchej patelni.

Kanapka z pastą z tuńczyka

Krok 4 z 5

Niezrumienioną stronę dwóch kromek posmaruj pastą z tuńczyka. Dodaj szpinak, plastry awokado i jajka. Wierzch posyp oliwkami i opcjonalnie czerwoną cebulą.

Kanapka z pastą z tuńczyka

Krok 5 z 5

Pozostałe kromki pieczywa posmaruj majonezem i przykryj nimi kanapki. Kanapki możesz przekroić na połowę, na dwa trójkąty, aby łatwiej było je jeść.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Śniadanie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kanapka Drwala z kiełbasą

    Kanapka Drwala z kiełbasą

    15 min Łatwy
  • Kanapka z szynką z indyka

    Kanapka z szynką z indyka

    17 min Łatwy
  • Kanapka z pastą z wędzonej makreli

    Kanapka z pastą z wędzonej makreli

    20 min Łatwy
  • Kanapka z pastą z awokado

    Kanapka z pastą z awokado

    18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu