Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Piknikowa kanapka z filecikami Garden Gourmet i sosem Remulada WINIARY
Piknikowa kanapka z filecikami Garden Gourmet i sosem Remulada WINIARY
Dodaj do CookBook

Piknikowa kanapka z filecikami Garden Gourmet i sosem Remulada WINIARY

(0)
15 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bułka podłużna
4  łyżek
Sos Remulada WINIARY
2  łyżek
Prażona cebulka
1  opakowanie
Fileciki roślinne Garden Gourmet
1  łyżeczka
Przyprawa do gyrosa
trochę
Oliwa do smażenia
2 
Ogórek kiszony
trochę
Ulubione kiełki
0.5 
Papryczka jalapeño
1 
Pomidory
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
27.8 g
Wartość energetyczna
371.8 kcal
Tłuszcze
21.8 g
Białko
15 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szukasz pomysłu na szybką, piknikową przekąskę, którą możesz zabrać ze sobą do parku lub do ogrodu? Mamy coś w sam raz na tę okazję! Zobacz nasz przepis na kanapkę z filecikami Garden Gourmet i sosem Remulada WINIARY i przekonaj się, jak smakuje na świeżym powietrzu!


Pyszna kanapka na piknik lub lunch w ogrodzie

Kanapki wcale nie muszą być nudne! W bułce możesz umieścić swoje ulubione składniki i przygotować to danie dokładnie tak, jak lubisz. U nas podstawą kanapki jest chrupiące pieczywo (możesz je też zgrillować) oraz podsmażone fileciki roślinne Garden Gourmet przygotowane na bazie białka sojowego i pszennego. Smak roślinnych filecików podkręciliśmy przyprawą gyros. Do tego oczywiście warzywa – pomidor, ogórek, kiełki, prażona cebulka i (jeśli masz ochotę na odrobinę pikanterii) troszkę papryczki jalapeno. Do takiej kanapki super pasuje sos Remulada WINIARY.

Tak przygotowaną kanapkę możesz zjeść na drugie śniadanie, podwieczorek lub nawet na obiad, gdy chcesz szybko przygotować coś dobrego do zjedzenia. Smacznego!

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    10 min
    Fileciki roślinne Garden Gourmet zamarynuj w odrobinie oliwy i przyprawy gyros. Usmaż krótko na mocno rozgrzanej patelni, aż zyskają rumiany kolor.
  • Krok 2

    5 min
    Bułki przekrój na pół. Możesz je dodatkowo skropić oliwą i zgrillować na suchej patelni. Obie części bułek posmaruj sosem Remulada WINIARY. Na spód bułki nałóż porcję filecików. Dodaj kiełki, plasterki ogórków kiszonych i pomidorów oraz prażoną cebulkę. Możesz też dodać kawałki papryczki jalapeńo. Przykryj drugim kawałkiem bułki.
Piknikowa kanapka z filecikami Garden Gourmet i sosem Remulada WINIARY

Krok 1 z 2

Fileciki roślinne Garden Gourmet zamarynuj w odrobinie oliwy i przyprawy gyros. Usmaż krótko na mocno rozgrzanej patelni, aż zyskają rumiany kolor.

Piknikowa kanapka z filecikami Garden Gourmet i sosem Remulada WINIARY

Krok 2 z 2

Bułki przekrój na pół. Możesz je dodatkowo skropić oliwą i zgrillować na suchej patelni. Obie części bułek posmaruj sosem Remulada WINIARY. Na spód bułki nałóż porcję filecików. Dodaj kiełki, plasterki ogórków kiszonych i pomidorów oraz prażoną cebulkę. Możesz też dodać kawałki papryczki jalapeńo. Przykryj drugim kawałkiem bułki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Entrant
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu