Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz pomysłu na szybką, piknikową przekąskę, którą możesz zabrać ze sobą do parku lub do ogrodu? Mamy coś w sam raz na tę okazję! Zobacz nasz przepis na kanapkę z filecikami Garden Gourmet i sosem Remulada WINIARY i przekonaj się, jak smakuje na świeżym powietrzu!
Pyszna kanapka na piknik lub lunch w ogrodzie
Kanapki wcale nie muszą być nudne! W bułce możesz umieścić swoje ulubione składniki i przygotować to danie dokładnie tak, jak lubisz. U nas podstawą kanapki jest chrupiące pieczywo (możesz je też zgrillować) oraz podsmażone fileciki roślinne Garden Gourmet przygotowane na bazie białka sojowego i pszennego. Smak roślinnych filecików podkręciliśmy przyprawą gyros. Do tego oczywiście warzywa – pomidor, ogórek, kiełki, prażona cebulka i (jeśli masz ochotę na odrobinę pikanterii) troszkę papryczki jalapeno. Do takiej kanapki super pasuje sos Remulada WINIARY.
Tak przygotowaną kanapkę możesz zjeść na drugie śniadanie, podwieczorek lub nawet na obiad, gdy chcesz szybko przygotować coś dobrego do zjedzenia. Smacznego!
Przygotowanie
15 min
Krok 1
10 min
Fileciki roślinne Garden Gourmet zamarynuj w odrobinie oliwy i przyprawy gyros. Usmaż krótko na mocno rozgrzanej patelni, aż zyskają rumiany kolor.
Krok 2
5 min
Bułki przekrój na pół. Możesz je dodatkowo skropić oliwą i zgrillować na suchej patelni. Obie części bułek posmaruj sosem Remulada WINIARY. Na spód bułki nałóż porcję filecików. Dodaj kiełki, plasterki ogórków kiszonych i pomidorów oraz prażoną cebulkę. Możesz też dodać kawałki papryczki jalapeńo. Przykryj drugim kawałkiem bułki.
Krok 1
z
2
Fileciki roślinne Garden Gourmet zamarynuj w odrobinie oliwy i przyprawy gyros. Usmaż krótko na mocno rozgrzanej patelni, aż zyskają rumiany kolor.
Krok 2
z
2
Bułki przekrój na pół. Możesz je dodatkowo skropić oliwą i zgrillować na suchej patelni. Obie części bułek posmaruj sosem Remulada WINIARY. Na spód bułki nałóż porcję filecików. Dodaj kiełki, plasterki ogórków kiszonych i pomidorów oraz prażoną cebulkę. Możesz też dodać kawałki papryczki jalapeńo. Przykryj drugim kawałkiem bułki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0