Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
2
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sloppy Joe to amerykański klasyk i doskonały przykład tzw. „comfort food” – jedzenia, które nie tylko syci, ale też wprawia w dobry nastrój. Słowo „sloppy” oznacza niechlujny. Być może dlatego, że podczas jedzenia łatwo się pobrudzić :) Ale naprawdę warto, bo ten smak jest tego wart! A dodatkowo, w tym przepisie wykorzystujemy produkty, które mogłyby się zmarnować. Zatem czy grillujecie w kuchni, czy ogrodzie, delektujcie się wyrazistym i głębokim w smaku sosem BBQ w pożywnej przekąsce w duchu zero waste.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Bułkę przekrój na połowę. W misce rozbij jajko i rozkłuć je widelcem. Dopraw solą i pieprzem. Bułkę zanurz w jajku i usmaż na średnio rozgrzanej patelni aż jajko się zetnie.
Krok 2
20 min
Kotlet mielony rozdrobnij widelcem lub posiekaj. Cebulę pokrój w piórka. Marchewkę zetrzyj na grubej tarce. Na rozgrzaną patelnię wrzuć kawałki mięsa i smaż aż zacznie się rumienić. Dodaj cebulę z marchewką i smaż aż zmięknie i będzie rumiana.
Krok 3
5 min
Z patelni usuń nadmiar tłuszczu. Mięso z warzywami wymieszaj z sosem BBQ Winiary. Na usmażoną bułkę nałóż porcję gorącego mięsa. Dodaj plasterek sera oraz pozostałą cześć bułki. Serwuj na ciepło.
Krok 1
z
3
Bułkę przekrój na połowę. W misce rozbij jajko i rozkłuć je widelcem. Dopraw solą i pieprzem. Bułkę zanurz w jajku i usmaż na średnio rozgrzanej patelni aż jajko się zetnie.
Krok 2
z
3
Kotlet mielony rozdrobnij widelcem lub posiekaj. Cebulę pokrój w piórka. Marchewkę zetrzyj na grubej tarce. Na rozgrzaną patelnię wrzuć kawałki mięsa i smaż aż zacznie się rumienić. Dodaj cebulę z marchewką i smaż aż zmięknie i będzie rumiana.
Krok 3
z
3
Z patelni usuń nadmiar tłuszczu. Mięso z warzywami wymieszaj z sosem BBQ Winiary. Na usmażoną bułkę nałóż porcję gorącego mięsa. Dodaj plasterek sera oraz pozostałą cześć bułki. Serwuj na ciepło.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0