Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surówka Colesław

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
2 
Marchewka
2 ząbków
Czosnek
1 pęczek
Pietruszka
1 łyżka
Cukier
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
3 łyżek
Ocet
0.5 główka
Kapusta biała

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.05 g
Wartość energetyczna
70.02 kcal
Węglowodany
6.48 g
Tłuszcze
4.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkuj. Obraną marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub posiekaj w zapałkę.
Krok 2
10 min
Natkę pietruszki pokrój niezbyt drobno a obraną cebulę w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Kapustę skrop octem, po czym wymieszaj z marchewką, cebulą i drobno pokrojonym czosnkiem (opcjonalnie).
Krok 4
2 min
Całość dopraw odrobiną soli, czarnym pieprzem i cukrem.
Krok 5
3 min
Pod koniec mieszania dodaj majonez, wymieszaj raz jeszcze.
Surówka Colesław

Krok 1 z 5

Kapustę poszatkuj. Obraną marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub posiekaj w zapałkę.

Surówka Colesław

Krok 2 z 5

Natkę pietruszki pokrój niezbyt drobno a obraną cebulę w drobną kostkę.

Surówka Colesław

Krok 3 z 5

Kapustę skrop octem, po czym wymieszaj z marchewką, cebulą i drobno pokrojonym czosnkiem (opcjonalnie).

Surówka Colesław

Krok 4 z 5

Całość dopraw odrobiną soli, czarnym pieprzem i cukrem.

Surówka Colesław

Krok 5 z 5

Pod koniec mieszania dodaj majonez, wymieszaj raz jeszcze.

Przepis na surówkę Colesław to jeden z prostszych przepisów na dodatki pasujące do obiadów – ale też idealne jako przystawki. Surówkę Colesław z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, świeżo posiekaną natką pietruszki, cukrem (opcjonalnie) i warzywami, tworzącymi idealnie smakową kompozycję z kapustą białą, podawaj najlepiej z daniami mięsnymi – nie zapominaj o doprawieniu pieprzem i czosnkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika