Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 puszek
Ciecierzyca
1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 pęczek
Kolendra
1 pęczek
Natka pietruszki
1 łyżeczka
Kumin mielony
1 trochę
Sól
0.5 łyżeczka
Tymianek
1 łyżka
Bułka tarta
1 
Korzeń pietruszki
1 
Cebula
1 
Marchew
500 g
Kapusta biała
1 
Cebula czerwona
1 łyżka
Śmietana 18%
1 pęczek
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier
1 łyżeczka
Sok z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
187.79 g
Tłuszcze
73.1 g
Węglowodany
611.14 g
Wartość energetyczna
3707.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
2 min
Ciecierzycę odsącz.
Krok 2
2 min
Kolendrę posiekaj razem z natką pietruszki.
Krok 3
10 min
Cebulę posiekaj i obsmaż na oliwie aż zmięknie.
Krok 4
5 min
Ciecierzycę zmiel lub zmiksuj.
Krok 5
2 min
Dodaj posiekaną zieleninę, Maggi, cebulę, kumin i tymianek.
Krok 6
4 min
Pietruszkę zetrzyj na drobnej tarce i dodaj do masy. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj bułkę tartą.
Krok 7
5 min
Z masy formuj płaskie kotlety.
Krok 8
20 min
Usmaż je na patelni z dodatkiem tłuszczu lub piecz w piekarniku przez 20-30 min w temperaturze 180˚C.
Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 1 z 8

Ciecierzycę odsącz.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 2 z 8

Kolendrę posiekaj razem z natką pietruszki.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 3 z 8

Cebulę posiekaj i obsmaż na oliwie aż zmięknie.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 4 z 8

Ciecierzycę zmiel lub zmiksuj.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 5 z 8

Dodaj posiekaną zieleninę, Maggi, cebulę, kumin i tymianek.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 6 z 8

Pietruszkę zetrzyj na drobnej tarce i dodaj do masy. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj bułkę tartą.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 7 z 8

Z masy formuj płaskie kotlety.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 8 z 8

Usmaż je na patelni z dodatkiem tłuszczu lub piecz w piekarniku przez 20-30 min w temperaturze 180˚C.

Świetna alternatywa dla mięsnego burgera. Doskonale zaspokoją głód, a do tego dostarczą wielu drogocennych wartości odżywczych. Możesz podać je z klasycznymi frytkami, pasują do nich też frytki z batatów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika