Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciecierzycę odsącz.
Kolendrę posiekaj razem z natką pietruszki.
Cebulę posiekaj i obsmaż na oliwie aż zmięknie.
Ciecierzycę zmiel lub zmiksuj.
Dodaj posiekaną zieleninę, Maggi, cebulę, kumin i tymianek.
Pietruszkę zetrzyj na drobnej tarce i dodaj do masy. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj bułkę tartą.
Z masy formuj płaskie kotlety.
Usmaż je na patelni z dodatkiem tłuszczu lub piecz w piekarniku przez 20-30 min w temperaturze 180˚C.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0