Wykluczenie mięsa z diety jest wyborem coraz to większej ilości osób. Co ciekawe, nawet Ci, którzy nie wyobrażają sobie życia bez soczystych kawałków mięsa, chętnie próbują wegetariańskich nowości. Jednocześnie wege burgery z ciecierzycy mogą budzić dość mieszane uczucia. Burgery z cieciorki to wspaniały pomysł na wegetariański obiad, który dodatkowo może przekonać do siebie nawet największych fanów mięsa!
Burgery z cieciorki - proste i szybkie w przygotowaniu
Burger wegański z ciecierzycy może wydawać się jednym, z bardziej skomplikowanych przepisów. Jednak jak można się przekonać na stronie: https://www.gardengourmet.pl/przepis/burger-w-slodkiej-bulce-z-marynowana-cebula, przysmak ten możemy przygotować w kilka chwil, w różnych odsłonach. Wege burgery z ciecierzycy możemy podawać z takimi dodatkami, które najbardziej przemawiają do naszych preferencji smakowych, a tradycyjny przepis możemy interpretować na wiele sposobów. Niezależnie od wersji, którą wybierzemy, kluczem do sukcesu staje się kotlet z ciecierzycy, który przygotujemy w około 5 minut! Tylko tyle potrzeba, by burger z cieciorki zagościł na naszym stole!
Burger wegetariański z ciecierzycy - danie na każdy dzień i na specjalne okazje!
Burger wegetariański z ciecierzycy to danie, które możemy przygotować dokładnie wtedy, kiedy mamy na to ochotę! Można je serwować w formie smakowitego i oryginalnego obiadu, aczkolwiek równie dobrze sprawdzą się one jako pożywna kolacja. Co więcej, burgery z cieciorki możemy przygotować podczas ogrodowego przyjęcia w formie grilla, a goście z pewnością będą ich smakiem pozytywnie zaskoczeni. Wege burgery z ciecierzycy możemy przygotować także "na zapas" i zabrać ze sobą na drugi dzień do pracy!
Z czym podawać burgery z cieciorki?
Burger z cieciorki nie różni się zbyt wiele od klasycznego burgera, szczególnie jeśli chodzi o formę jego podania. Możemy więc bez obaw przygotować do niego chrupiące frytki z dodatkiem ketchupu. Jeśli jednak chcemy, by nasze danie prezentowało się oryginalnie i apetycznie, to do przygotowania frytek wykorzystajmy słodkie ziemniaki - czyli bataty. Możemy wcześniej pokroić je w słupki i zamarynować w oliwie i ziołach. Dzięki temu zyskają sobie one niepowtarzalny aromat i świetnie uzupełnią smak wegetariańskich burgerów z cieciorki.
Komentarze 0