Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

(0)
50min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  puszek
Ciecierzyca
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1  pęczek
Kolendra
1  pęczek
Natka pietruszki
1  łyżeczka
Kumin mielony
trochę
Sól
0.5  łyżeczka
Tymianek
1  łyżka
Bułka tarta
1 
Korzeń pietruszki
1 
Cebula
1 
Marchew
500  g
Kapusta biała
1 
Cebula czerwona
1  łyżka
Majonez Dekoracyjny Winiary
1  łyżka
Śmietana 18%
1  pęczek
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Cukier
1  łyżeczka
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
31.3 g
Węglowodany
101.86 g
Tłuszcze
12.18 g
Wartość energetyczna
617.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Świetna alternatywa dla mięsnego burgera. Doskonale zaspokoją głód, a do tego dostarczą wielu drogocennych wartości odżywczych. Możesz podać je z klasycznymi frytkami, pasują do nich też frytki z batatów.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    2 min
    Ciecierzycę odsącz.
  • Krok 2

    2 min
    Kolendrę posiekaj razem z natką pietruszki.
  • Krok 3

    10 min
    Cebulę posiekaj i obsmaż na oliwie aż zmięknie.
  • Krok 4

    5 min
    Ciecierzycę zmiel lub zmiksuj.
  • Krok 5

    2 min
    Dodaj posiekaną zieleninę, Maggi, cebulę, kumin i tymianek.
  • Krok 6

    4 min
    Pietruszkę zetrzyj na drobnej tarce i dodaj do masy. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj bułkę tartą.
  • Krok 7

    5 min
    Z masy formuj płaskie kotlety.
  • Krok 8

    20 min
    Usmaż je na patelni z dodatkiem tłuszczu lub piecz w piekarniku przez 20-30 min w temperaturze 180˚C.
Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 1 z 8

Ciecierzycę odsącz.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 2 z 8

Kolendrę posiekaj razem z natką pietruszki.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 3 z 8

Cebulę posiekaj i obsmaż na oliwie aż zmięknie.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 4 z 8

Ciecierzycę zmiel lub zmiksuj.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 5 z 8

Dodaj posiekaną zieleninę, Maggi, cebulę, kumin i tymianek.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 6 z 8

Pietruszkę zetrzyj na drobnej tarce i dodaj do masy. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj bułkę tartą.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 7 z 8

Z masy formuj płaskie kotlety.

Wegeburgery z cieciorki z domowym colesławem

Krok 8 z 8

Usmaż je na patelni z dodatkiem tłuszczu lub piecz w piekarniku przez 20-30 min w temperaturze 180˚C.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczone czerwone falafele z burakami

    Pieczone czerwone falafele z burakami

    50 min Średni
  • Hummus idealny

    Hummus idealny

    13 godz 12 min Łatwy
  • Smalec z fasoli z jabłkiem

    Smalec z fasoli z jabłkiem

    20 min
  • Gęsta grochówka z ciecierzycy z majerankiem i kminkiem

    Gęsta grochówka z ciecierzycy z majerankiem i kminkiem

    29 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu