Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Burgery z filetem roślinnym w sosie BBQ i colesławem
Dodaj do CookBook

Burgery z filetem roślinnym w sosie BBQ i colesławem

(0)
36 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Marta Ostrowska
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 sztuki

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Bułka burgerowa
2  łyżek
Sos Amerykański BBQ WINIARY
1  opakowanie
Filet Roślinny Garden Gourmet
0.5 
Pomidor
2  liści
Sałata
trochę
Ulubione kiełki
1 
Ogórek konserwowy
2  łyżek
Sos Burgerowy WINIARY
2  łyżek
Majonez Wegański WINIARY
100  g
Kapusta biała
1 
Marchewka
0.5 
Czerwona cebula
1  łyżeczka
Musztarda
1  łyżka
Majonez Wegański WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
43.3 g
Wartość energetyczna
464.3 kcal
Tłuszcze
23.3 g
Białko
18.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    10 min
    Wszystkie składniki na coleslawa (posiekaną kapustę i cebulę oraz startą marchewkę) wymieszać, dodać łyżkę Majonezu Wegańskiego WINIARY, musztardę, doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 2

    20 min
    Filety roślinne posmarować z obu stron sosem BBQ WINIARY i umieścić na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika na 15-20 minut i piec w 180 stopniach (można też wstawić do airfryera lub grillować na rozgrzanym ruszcie).
  • Krok 3

    3 min
    Przekrojone bułki podgrzać w na suchej patelni. Na i połówce bułki rozprowadzić sos burgerowy WINIARY, a na drugiej sos BBQ.
  • Krok 4

    3 min
    Na dolnej części bułki umieścić kilka liści sałaty, na niej ułożyć po porcji wcześniej przygotowanej surówki coleslaw oraz plastry ogórka. Na nim ułożyć po filecie roślinnym w sosie BBQ, na nim ułożyć plastry pomidora oraz kiełki. Przykryć drugą połówką bułki i przekłuć burgera patyczkiem tak, aby zachował swój kształt. Podawać od razu.. Smacznego! :)
Burgery z filetem roślinnym w sosie BBQ i colesławem

Krok 1 z 4

Wszystkie składniki na coleslawa (posiekaną kapustę i cebulę oraz startą marchewkę) wymieszać, dodać łyżkę Majonezu Wegańskiego WINIARY, musztardę, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Burgery z filetem roślinnym w sosie BBQ i colesławem

Krok 2 z 4

Filety roślinne posmarować z obu stron sosem BBQ WINIARY i umieścić na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika na 15-20 minut i piec w 180 stopniach (można też wstawić do airfryera lub grillować na rozgrzanym ruszcie).

Burgery z filetem roślinnym w sosie BBQ i colesławem

Krok 3 z 4

Przekrojone bułki podgrzać w na suchej patelni. Na i połówce bułki rozprowadzić sos burgerowy WINIARY, a na drugiej sos BBQ.

Burgery z filetem roślinnym w sosie BBQ i colesławem

Krok 4 z 4

Na dolnej części bułki umieścić kilka liści sałaty, na niej ułożyć po porcji wcześniej przygotowanej surówki coleslaw oraz plastry ogórka. Na nim ułożyć po filecie roślinnym w sosie BBQ, na nim ułożyć plastry pomidora oraz kiełki. Przykryć drugą połówką bułki i przekłuć burgera patyczkiem tak, aby zachował swój kształt. Podawać od razu.. Smacznego! :)

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Grill
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Burgery drobiowe z Maggi

    Burgery drobiowe z Maggi

    1 godz 35 min Łatwy
  • Jajka a'la burgery

    Jajka a'la burgery

    25 min Łatwy
  • Burgery z pieczonego łososia

    Burgery z pieczonego łososia

    36 min Łatwy
  • Burgery drobiowo-warzywne z sosem z masła orzechowego i piklami

    Burgery drobiowo-warzywne z sosem z masła orzechowego i piklami

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu